- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Основа впевненості у достойному майбутньому

У  ТОВ “Батьківщина-Нива” Миргородського району зустрічають професійне свято аграріїв із хорошим настроєм. У господарстві закінчили обмолот кукурудзи, яка дала на круг по 85 тисяч гектарів. На площі 1200 гектарів завершили підготовку грунту під майбутній урожай. У задовільному стані озимий клин, під який відвели 600 гектарів.
Окрім зернових, технічних, кормових та олійних культур, у господарстві також вирощують картоплю та овочі. Під них загалом відводять понад 5 гектарів. Мають тут і невеликий фруктовий сад. Овочево-фруктові дари використовують для власних потреб, допомагають і школі. Адже під час польових робіт механізаторів потрібно 3 рази на день погодувати, а решту працівників – хоча б один раз. До речі, харчування для всіх тут безкоштовне.

Директор ТОВ “Батьківщина-Нива”  Микола Віташ. [1]

Директор ТОВ “Батьківщина-Нива”
Микола Віташ.

У нинішньому році ми спрацювали досить непогано. І в цьому велика заслуга всього нашого трудового колективу, – розповідає директор ТОВ Микола Віташ. – Нині ми повністю завершили комплекс осінньо-польових робіт, практично розрахувалися з людьми за оренду земельних паїв, тож зараз вся увага – тваринництву.
Худобу вже перевели у відремонтовані й підготовлені до зимівлі тваринницькі приміщення. Кормів заготовили багато, мають фактично півторарічний запас силосу, сінажу, сіна, концкормів і соломи. Тож раціон годівлі худоби у ТОВ “Батьківщина-Нива” добре збалансований. До грубих і соковитих кормів додають ще й мінеральні добавки: сіль, крейду, фосфат кальцію… Надої на кожну фуражну корову, а їх загалом 380 голів, нині становлять 16 кілограмів. За підсумками року планують надоїти не менше 5,5 тисячі кілограмів молока від корови.
Самовіддана праця, відповідальне ставлення до землі й повага до людей – це складові й основа впевненості трудового колективу в достойному майбутньому як ТОВ “Батьківщина-Нива”, так і їхніх сімей, усієї місцевої громади.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [2]