- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Мово рідна, світи в кожнім домі…”

У  День української писемності та мови, який відзначався 9 листопада, Громадська рада при облдержадміністрації запросила шкільну юнь на зустріч із літераторами, журналістами та духовенством, щоб разом поміркувати про значимість Слова в становленні нації, держави та естетичних основ народу. Захід відбувся в обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П. Котляревського. Вела зібрання заслужений працівник культури України Валентина Шемчук.
Школярам нагадали про подвижництво ченця Києво-Печерського монастиря Нестора Літописця, якого вважають “батьком української історії та словесності”, а також докладно ознайомили з життєписом та діяльністю нашого славетного земляка, козацько-старшинського літописця Самійла Величка. Про його непересічний талант школярам розповів лауреат премії імені Самійла Величка, член Національної спілки письменників України, архієпископ Харківський і Полтавський УАПЦ Афанасій.
Промови учасників дійства перемежовувалися пісенними та музичними номерами у виконанні школярів. Лунало й чарувало наше мелодійне українське Слово.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]