- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Подвиг солдата, велич народу

Із нагоди 72-ї річниці визволення України від фашистських загарбників до меморіалу Солдатської слави у Полтаві ветерани Великої Вітчизняної війни, представники влади і громадськості поклали квіти, вінки, гірлянди. Церемоніальну колону очолили заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Микола Білокінь, міський голова Полтави Олександр Мамай. Прозвучав Державний Гімн України. Пам’ять загиблих вшанували хвилиною мовчання.
Війна – це трагедія людства, страждання, муки і горе. З червня 1941 року до жовтня 1944-го тривали важкі бої за оборону й  визволення України від фашистської навали. Попри гіркоту поразок ми вирвали перемогу у ворога. Історія визволення України, як і історія всієї Другої світової війни, писалася доблестю і самопожертвою воїнів. Солдатський подвиг буде жити вічно в пам’яті поколінь, зазначалося під час урочистої церемонії.
– Хоча я не воював, але маю статус учасника війни, бо підлітком працював після визволення нашого краю від фашистів у колгоспі в Машівському районі. Я вважаю, що це святий день. Люди стояли на смерть за те, щоб захистити Батьківщину, країни Європи від коричневої чуми, щоб жили наступні покоління, – ділиться заступник голови ради ветеранів Подільського району Полтави Микола Булава.
Світла пам’ять і вдячність воїнам-визволителям!

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]