- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У медичних ралі перемогла бригада з Лубен

Для участі у першому обласному чемпіонаті бригад екстреної медичної допомоги “Полтавські медичні ралі-2016” зі ста бригад відібрали 10 кращих: по три – з Полтави та Кременчука, по дві – з Лубен і Миргорода. Погода не сприяла заходу, але ж хвороби і виклики на допомогу також її не вибирають. Фахівцям – не звикати.
Бригади у складі лікаря, фельдшера, водія та волонтера опинялися в найрізноманітніших ситуаціях: рятували від удару струмом і нападу алергії, приймали пологи, організовували допомогу при ДТП чи після вибуху гранати. Усі ці ситуації відтворювали статисти, щоб суддівське журі могло всебічно оцінити професійність кожного учасника команди. Бригадам довелося проявляти навіть майстерність спілкування із хворою дитиною нетверезих батьків. А останнє, десяте, завдання дало можливість перевірити взаємодію всіх учасників та служб – поліції, рятувальників, парамедиків – при наданні медичної та домедичної допомоги після умовного вибуху під час футбольного матчу.
Переможцем чемпіонату стала бригада станції екстреної медичної допомоги №3 Лубен у складі лікаря Любові Жайворонок, фельдшера Максима Василенка, волонтера Тетяни Лисенко та водія  Андрія Хамули. Друге місце посіла бригада станції ЕМД №1 Полтави (лікар Яна Шпигун, фельдшер Олександр Коломієць, волонтер Олена Кучеренко, водій Роман Цицуренко). На третьому місці – бригада ЕМД №2 з Кременчука (лікар Юрій Малинка, медична сестра Оксана Шпак, волонтер Костянтин Аверін, водій Максим Мамченко). Бригади-переможці отримали цінні подарунки.
(За матеріалами прес-центру департаменту охорони здоров’я ОДА).

Print Friendly, PDF & Email [1]