- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Зірка” – “Ворскла” – 2:0

В  одинадцятому турі чемпіонату України з футболу Ліги Парі-Матч полтавська “Ворскла” зустрічалася на виїзді із “Зіркою” з Кропивницького. Початок матчу порадував швидким, комбінаційним футболом, в якому обидві команди намагалися не затримуватися в центрі поля, грати осмислено, за рахунок коротких передач. Уже на другій хвилині Коломоєць замикав подачу від Бартуловіча, але м’яч пройшов поруч зі штангою. Відповіддю “Зірки” був удар Мойі з гострого кута, який відбив Шуст. Апогеєм такої зав’язки стали ще два моменти з інтервалом у декілька хвилин. Спочатку Дитятьєв пробив головою після подачі Бартуловіча зі штрафного, але влучив у поперечину. А в наступному моменті Шуст продемонстрував чудеса реакції, відбивши удар від Перейри.
Та після цього команди немов злякалися своєї сміливості, й глядачі стали свідками “класичного” українського стилю – боротьба у центрі поля без особливого просування вперед.
У дебюті другого тайму атака полтавців мала реальні перспективи увінчатися успіхом, але оборона господарів спрацювала злагоджено. А ось відповідь “Зірки” була більш ніж переконливою. Нападник Джонатан Мойа, отримавши передачу з флангу, реалізував вихід сам на сам із воротарем “Ворскли” – 1:0.
“Зелено-білі” спробували відігратися. Пас врозріз у штрафному майданчику отримав Коломоєць, але, попри фол, суддя не наважився призначити
11-метровий.
Далі той же Коломоєць не зумів вийти переможцем у мікродуелі з воротарем. А ось господарі на 79-й хвилині знову забили – 2:0. Таким рахунок і залишився до кінця поєдинку.
За “зелено-білих” у звітному матчі грали: Шуст, Пилявський, Дитятьєв, Кравченко, Голодюк, Коломоєць, Хльобас (Кобахідзе, 37), Бартуловіч (Загорулько, 66), Турсунов (Ребенок, 82), Пердута, Сімінін.
Результати інших поєдинків звітного туру: “Зоря” – “Волинь” – 2:0, “Олімпік” – “Шахтар” – 0:0, “Чорноморець” – “Динамо” – 1:1, “Олександрія” – “Сталь” – 2:0, “Карпати” – “Дніпро” – 1:1.

Степан КРАВЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]