- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Золоті медалі заводчанки

На чемпіонаті України з класичного пауерліфтингу, що протягом тижня проходив на базі спортклубу Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка, виступили близько 400 спортсменів.
Переможців нагороджували  президент Федерації пауерліфтингу України Сіражутдін Базаєв, керівник обласної Федерації  Юлія Гордієнко, інші почесні гості.
Вибороли нагороди й полтавські спортсмени. Зокрема перевершив чотири національних рекорди і завоював чемпіонський титул  Анатолій Новописьменний. Студентка університету Дарія Бражник стала чемпіонкою у категорії 43 кг і встановила новий рекорд України.
Співробітниця Полтавського турбомеханічного заводу Наталія Іванькова виборола три золоті медалі і кубок за друге місце в абсолютній першості.
– Хвилювалася, наче виступала вперше, – зізнається спортсменка. – Чемпіонат України – це високий рівень. У класичному пауерліфтингу, якщо тобі виповнилося 40 років, ти вже ветеран. Та мені цікаво мірятися силами з молодими суперницями. Вікових обмежень у цьому спорті немає, разом з ветеранами виступають і 20-річні. Цього разу в моїй категорії до 52 кілограмів було вісім учасниць віком від 22 до 42 років, я – одна з найстарших.
Тренує Наталію заслужений тренер України, її чоловік Максим Іваньков. Показник 120 кг став рекордом України серед ветеранів-жінок її вагової категорії. Перше місце в абсолютній першості завоювала Анна Четверикова з Марганця, на другій сходинці – полтавка Наталія Іванькова, на третій – її подруга Ксенія Прохорова з Луганська. До речі, подруги разом виступали у складі збірної України на чемпіонаті світу в російському Суздалі. Третя їхня товаришка – Наталія Жуковська з Чернівців – також завоювала у Полтаві золоту медаль. Місцем наступної зустрічі дружної трійки стане Мінськ, де пройде чемпіонат світу з класичного пауерліфтингу 2017 року.

Тетяна ЯЩЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]