- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Перспектива Дмитрівки – об’єднана територіальна громада

Нещодавно жителі Дмитрівки, що неподалік Кременчука і Горішніх Плавнів, приймали привітання з нагоди відзначення Дня села. Донедавна цей населений пункт, у якому мешкають 1700 осіб, входив до складу Горішньоплавнівської міської ради. На території Дмитрівської сільради, що наразі об’єднує Дмитрівку, Кіяшки, Кузьменки, Солонці, Гору, Базавлуки, є загальноосвітня школа, дитсадок, дві амбулаторії сімейного лікаря, будинок захищеної старості й інші соціальні об’єкти. За словами голови Дмитрівської сільської ради Антоніни Прядко, завершується процес створення об’єднаної територіальної громади на базі двох сільських рад – Дмитрівської й Солоницької Козельщинського району. Очікується, що вже незабаром ЦВК призначить вибори сільського голови новоутвореної об’єднаної територіальної громади.
Дмитрівка – село дуже давнє. Перші згадки про нього датуються ХІ століттям. А останні археологічні знахідки свідчать про те, що місця, де знаходиться Дмитрівка, були заселені значно раніше. Предки дмитрівчан – козаки, люди, які вільно господарювали на своїй землі.
– Ми не шкодуємо, що у непрості перехідні часи були адміністративно підпорядковані міськраді Комсомольська, – це нас стимулювало й підтримувало. Але настав час розвиватися самостійно, і в нас є для цього неабиякий потенціал. На території нашої сільради знаходяться два гірничо-збагачувальних комбінати – Єристівський і Біланівський, ми продовжуємо тісно співпрацювати з Полтавським ГЗК, відчуваємо підтримку з боку однойменного благодійного фонду, за що дуже вдячні, – зазначила Антоніна Прядко.
На свято села у Дмитрівку завітали почесні гості – голова правління ВАТ “Полтавський ГЗК” Віктор Лотоус, генеральний директор ТОВ “Біланівський ГЗК” Юрій Химич, секретар міської ради Горішніх Плавнів Сергій Дорота. Вітаючи дмитрівчан, Віктор Лотоус зокрема адресував особливі слова вдячності за трудову наснагу ветеранам-гірникам й побажав усім миру й процвітання.
Святкуючи День села, дмитрівчани вчергове довели, що вміють не лише наполегливо працювати, а й змістовно відпочивати. Зранку біля сільської школи розгорнув яскраві ятки ярмарок.
Місцеві й приїжджі рукодільниці пропонували сувеніри, побутові речі й прикраси, виготовлені власноруч. Щире захоплення селян викликав виступ заслуженої артистки України Олени Білоконь.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]