- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Рідною країною

Учасники гуртка пішохідного туризму, що діє на базі Михайлівської ЗОШ 1–3 ступенів Машівського району, – активні учасники обласних та всеукраїнських змагань.
– Минулого навчального року ми у складі збірної Полтавщини зі спортивного туризму посіли третє місце на турнірі за Кубок України у Вінниці. Окремо своєю командою сільської школи були десятими із 35 команд на кубкових змаганнях у Чернігові, навесні на змаганнях “Великий Буг” у Миколаївській області в індивідуальному заліку стали третіми, у командному – четвертими, – не приховуючи задоволення своїми вихованцями, розповідає керівник гуртків Машівської районної станції юних туристів-краєзнавців Сергій Свистун. – Старша вікова група наших вихованців стала чемпіоном області 2016 року. Постійно беремо участь в обласних зльотах туристів, плануємо поїхати на міжнародні змагання, які пройдуть у Волинській області. Щороку в нас більше десятка різноманітних заходів, походів, поїздок. Постійно подорожуємо, завжди цікаво побачити нові місця, дізнатися щось нове, позмагатися.
Перші вихованці Сергія Свистуна, який веде туристичні гуртки з 1995 року, вже дорослі, є й ті, хто обрав фах спорту і туризму, зокрема Олександр та Максим Діденки, Станіслав Філонич, Олексій Пікуль, Оксана Маренич, Валентина Ониськів. Нині двоє гуртківців виконали норматив кандидата у майстри спорту України з пішохідного туризму, це Максим і Анастасія Свистуни, є першорозрядники – Дар’я Мурай і Едуард Сєвєрін.
– Зараз ми вийшли на професійний рівень саме в пішохідному туризмі, – розповідає Сергій Свистун, – а раніше були більше пізнавально-відпочинкові поїздки. Раніше близько ста дітей щоліта возив у Крим. Жили, за домовленістю, в школах Ялти. Ходили в походи, маршрут у нас був розроблений із Севастополя до Бахчисарая. Батькам такі поїздки були доступні за ціною. Їздили і в Карпати на базу відпочинку, піднімалися в гори. Відпочиваємо і в себе, на мальовничій чистій річці Оріль, у Ряському, Коновалівці, куди приїздять юні туристи-краєзнавці з усього району. Ставимо намети, проводимо змагання. Наш рідний край, країна – прекрасні, тут є що подивитися, є що вивчати і досліджувати…

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]