- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Відмінний шанс для молодих архітекторів

Полтавська ОДА шукає молодих, креативних і сміливих архітекторів для проектування капітального ремонту опорної школи у Шишаках. За результатами конкурсу на проект капремонту з переможцем укладуть офіційний контракт із оплатою роботи за повне проектування. Наразі всі бажаючі можуть зареєструватися для подальшого отримання конкурсного завдання.
Навчальний заклад Шишацької об’єднаної територіальної громади – спеціалізована школа імені Володимира Вернадського – стане однією із перших опорних шкіл на Полтавщині, які капітально відремонтують. Замовник ремонтних робіт – управління капітального будівництва Полтавської ОДА – вирішило підійти до справи нестандартно й має намір оголосити конкурс серед молодих архітекторів (творчих студій, тандемів, лабораторій чи архітекторських колективів) на кращий проект сучасної школи.
– Усі втомилися від сірості й безликості типових проектів ще радянських шкіл, – коментує начальник управління капітального будівництва ОДА Тимофій Голбан. – Школа має бути тим закладом, де діти почуваються, як вдома, де їм затишно, комфортно, куди хочеться приходити щодня. Зрозуміло, що стару капітальну будівлю ми ніде не подінемо, але вдихнути в неї нове життя можна, цікаво спроектувавши оформлення та дизайн внутрішніх приміщень, зовнішнє оздоблення будівлі, ландшафтний дизайн. Тим більше, що маємо такі приклади не лише за кордоном, а й в Україні. Варто хоча б згадати школу в Путрівці Київської області.
Будівля опорної школи в Шишаках чимала, триповерхова, поділена переходами на основний корпус для старших класів, корпус молодшої школи. Нині у Шишацькій спеціалізованій школі імені Володимира Вернадського навчається 393 учні. За словами директора закладу Віталія Іваниці, приміщення було збудоване ще в 1962 році. Капітальних ремонтів відтоді в будівлі не проводилось, хіба що замінили вікна.
На території школи є інтернат, де знаходиться бібліотека, приміщення для навчання автосправі, спальні кімнати для першачків. Територія навколо школи чимала, тут розташовані й гаражі, й багато допоміжних приміщень, слюсарний і столярний цехи для уроків трудового навчання, декілька сарайчиків для вирощування кроликів та іншої живності. Є навіть власна теплиця, щоправда, в аварійному стані.
– А от чого школі бракує, так це спортивного майданчика, можливо, навіть тенісного корту, – зауважує Віталій Іваниця. – Територія дозволяє все це організувати. А ще для занять військово-патріотичного спрямування потрібен тир. Власне, він у нас є, існує навіть окрема кімната для зберігання зброї, абсолютно придатна, із залізними дверима, є й сейфи для зброї. Потрібне лише сучасне оформлення та дизайн.
І це лише частина побажань щодо оформлення школи. Педколектив готовий до сміливих експериментів та сучасного дизайну, вчителі сподіваються, що архітектори зроблять їхній типовий заклад затишним і водночас сучасним.
Тож управління капітального будівництва ОДА запрошує молодих архітекторів спробувати свої сили. Усі бажаючі взяти участь у конкурсі можуть зареєструватися, надіславши заявку на електронну адресу: ukboda@ adm-pl.gov.ua. Довідки за телефоном у Полтаві: 7-34-64.
Реєстрація триватиме до кінця вересня. На початку жовтня буде оголошено конкурс та конкурсні завдання. За його результатами з переможцем укладуть офіційний контракт з оплатою роботи за повне проектування.

Прес-служба Полтавської ОДА.

Print Friendly, PDF & Email [1]