- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Субсидії в запитаннях і відповідях

“Моя сім’я не користується субсидією на оплату житлово-комунальних послуг. Знаю, що з жовтня значно підвищаться тарифи на оплату централізованого теплопостачання. Коли необхідно звернутися за призначенням субсидії?”
Катерина Ольховська.
м. Полтава.
Субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається з місяця звернення за її призначенням до дати закінчення опалювального сезону, але не більше, ніж на 12 місяців, і розраховується окремо на неопалювальний та опалювальний періоди.
У разі звернення громадянина в неопалювальний період розрахунок розміру субсидії на опалювальний час проводиться управлінням соціального захисту населення автоматично, без додаткового звернення.
Для своєчасного призначення субсидії саме на опалювальний період рекомендуємо вже зараз звертатися до управління соціального захисту населення.

“За призначенням субсидії звернулася в червні поточного року, однак отримала повідомлення про призначення субсидії в розмірі
0  гривень. Чи необхідно повторно звертатися за субсидією на опалювальний період?”
Світлана Козуб.
м. Кременчук.
Ні. Повторно звертатися не потрібно. Наголошуємо: якщо ви отримували субсидію в опалювальний період 2015/2016 років або зверталися за її призначенням протягом 2016 року, навіть якщо розмір призначеної субсидії на неопалювальний період становив 0,00 грн, з початком опалювального періоду вам буде проведено перерахунок розміру субсидії в автоматичному режимі, без додаткового звернення.
Повідомлення про розмір призначеної субсидії буде надіслано протягом 5 днів з моменту прийняття рішення про її призначення.

“Користуюся субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг з квітня 2016 року. Чи необхідно звертатися за перерахунком субсидії в зв’язку зі зміною тарифів на житлово-комунальні послуги?”
Сергій Петренко.
Чутівський район.
Ні, звертатися не потрібно, перерахунок субсидії у межах установленого терміну її призначення у разі зміни цін і тарифів на послуги, на оплату яких призначено субсидію, здійснюється без звернення громадян. При цьому обов’язкова частка плати сім’ї за житлово-комунальні послуги залишається незмінною, змінюється лише розмір призначеної субсидії.
За результатами проведених перерахунків територіальним управлінням соціального захисту населення протягом 5 днів вам буде направлено повідомлення про розмір призначеної субсидії.

Відповіді на запитання підготовлені департаментом соціального захисту населення ОДА.

Print Friendly, PDF & Email [1]