- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Решетилівка стане містом?

У Решетилівці відбулося громадське обговорення щодо старту процесу набуття селищем статусу міста, ініційоване ГО “Патріоти Решетилівщини”.  Це питання було одним із головних у передвиборній програмі депутата від громади, а нині голови Полтавської обласної ради Олександра Біленького. На зацікавлену розмову зібралися мешканці райцентру, краєзнавці, історики, керівники селища і району. Науковці говорять: статус міста для Решетилівки – це відновлення історичної справедливості.
– Створюючи історичну довідку і вивчаючи минувшину, ми прийшли до висновку: довгий період часу Решетилівка була відома саме як містечко з промисловою інфраструктурою, розвиненими ремеслами і торгівлею. Згадаємо хоча б виробництво решетилівських смушкових шапок – це був своєрідний бренд всього Полтавського регіону. Як і наші вишивки й ткацтво, – стверджують місцеві краєзнавці Ігор Гмиря і Юрій Кісіль.
Обговорили й нинішній розвиток Решетилівки – від нього, власне, і залежить успішність проекту. Про сучасне життя селища, його інфраструктуру розповіли заступник селищного голови Юрій Шинкарчук, майстер групи «Благоустрій» Олександр Тринчук, голова Решетилівської РДА Роман Перепелиця.
Селищний голова Володимир Кузьменко переконаний: надати Решетилівці статус міста означає визнати очевидний факт:
– До нас приїздять запозичувати досвід колеги з інших регіонів, з немаленьких міст, а ми – лише селище. Хотілося б, щоб молоде покоління, яке прийде на зміну нам, жило вже в місті Решетилівці, – наголосив він.
На цій думці зійшлися всі учасники зібрання. Ухвалили: звернутися згідно з вимогами законодавства  до депутатів селищної ради з пропозицією підтримати ініціативу під час найближчої сесії. Таким чином процес присвоєння Решетилівці статусу міста буде запущено у дію.

Print Friendly, PDF & Email [1]