- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Спортивний калейдоскоп

· Вшанування олімпійців
Територіальна громада Горішніх Плавнів вшанувала своїх спортсменів, які змагалися в Ріо-де-Жанейро на ХХХІ Олімпійських іграх. Щирими  оплесками містяни вітали майстра спорту міжнародного класу, вихованця веслувального клубу «Гірник», бронзового призера Олімпіади-2016 Дмитра Янчука; майстра спорту міжнародного класу, тріатлоніста Івана Іванова; майстра спорту міжнародного класу, веслувальника Павла Алтухова, заслуженого тренера України Миколу Івановича Мацапуру.
Міський голова Горішніх Плавнів Дмитро Биков подякував Дмитру Янчуку та його тренеру Миколі Мацапурі, Івану Іванову, Павлу Алтухову за мужність та волю до перемоги і вручив олімпійцям подяки міської ради й ключі від квартир. На сесії міської ради також було прийнято рішення відзначити кожного спортсмена-олімпійця грошовою нагородою у сумі 100 тисяч гривень, а тренерів, які готували олімпійців, – 50 тисяч гривень.
Олімпійців із Горішніх Плавнів також привітали депутати обласної ради: перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький, голова обласного осередку НОК України Олександр Удовіченко.
***
· Мотобол
На Полтавщині відбулися чергові матчі чемпіонату України з мотоболу між кам’янець-подільським «Поділлям» та новосанжарським «Колосом», мачухівською «Дружбою» та вишняківською «Нивою». В усіх матчах наші земляки здобули переконливі перемоги: «Дружба» – «Поділля» – 6:0, «Колос» – «Поділля» – 3:1, «Нива» – «Поділля» – 9:0.
***
· Хокей
Завершився традиційний передсезонний хокейний турнір Donbass Open Cup, в якому взяли участь провідні клуби України. У заключному матчі турніру ХК “Донбас” приймав ХК “Кременчук”. Найнапруженішим став третій період, коли команди по черзі почали обмінюватися голами, встановивши остаточний рахунок матчу – 4:3 на користь донеччан. В іншому заключному поєдинку “Кривбас” виграв у харківського “Витязя” – 1:6 – і випередив кременчужан. За підсумками турніру кременчужани – треті. Суддівський комітет назвав кращих гравців змагань. Зокрема найкращий бомбардир – Юрій Петранговський (ХК “Кременчук”).
***
· Аматорський спорт
Кременчужани привезли перемогу з чемпіонату України зі Street Workout – аматорського виду спорту, представники якого вправляються на вуличних легкоатлетичних майданчиках. Денис Гавриков посів перше місце у змаганнях зі стріт-ліфтингу у вазі до 80 кг. Він також став рекордсменом у віджиманні на брусах, встановивши новий рекорд України – 32 рази.
Дмитро Малахов – переможець у стріт-ліфтингу у вазі до 65 кг (підтягування на брусах). Дмитро встановив новий рекорд України, підтягнувшись на одній руці 14 разів.

Print Friendly, PDF & Email [1]