- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Чорно-білі дзеркала війни

“Війна і мир”. Усесвітньо відоме протиставлення набрало нових рис в унікальній однойменній фотопоемі Костянтина Бобрищева, знаного в Україні фотохудожника та журналіста, яку презентували у Полтавському краєзнавчому музеї імені Василя Кричевського. Видання – емоційно насичена чорно-біла палітра на 255 сторінках, у якій автор втілив прописну істину “Війна – горе, яке стосується кожного”.
– Велика помилка – твердження, що війна лише там, де стріляють. Скалічені душі, зруйновані долі – страшне її обличчя ми бачимо на тих територіях, де мирне небо. Саме тому у фото, які увійшли до поеми, я намагався передати душевні пориви людей, настрій і атмосферу не через інтер’єри, а саме через портрети, через обличчя, очі, – ділиться автор фотопоеми Костянтин Бобрищев.
Увесь тираж книги розповсюдять серед бібліотек області, подарують творчим спілкам, організаціям учасників АТО. 75 тисяч гривень на її видання виділили з обласного бюджету.
– Але цю допомогу не можна перебільшувати. Гроші – надто мізерна ціна за цей унікальний меморіал пам’яті, – наголошує ініціатор спрямування коштів, голова обласної ради Олександр Біленький. – Сприяти реалізації таких соціально необхідних проектів – моя робота. Якщо дякувати – то таким людям, як Костянтин Бобрищев, як медик-волонтер Ірина Бабич із Кобеляцького району. Дякувати кожному Героєві, який вважає своїм обов’язком захист миру в Україні! Доземний уклін і шана усім вам!

Ігор СЕРЕДА
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]