- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Полтавщина стане центром електронних закупівель у Східній Україні

У  Полтавській обласній раді презентували представництво майданчика електронних закупівель “Держзакупівлі. Онлайн Схід”, який працює на платформі системи PROZORRO. Нове представництво буде координаційним центром прозорих закупівель на території Полтавської, Харківської, Сумської та на контрольованих територіях Луганської й Донецької областей.
– Ресурс стане головним інформаційним джерелом для всіх бажаючих взяти участь у державних закупівлях, об’єднає раніше напрацьований досвід в один потужний проект. Ми сьогодні маємо значну підтримку авторитетних фахівців у галузі державних закупівель, і це допоможе нам реалізувати головне завдання – створити таку систему, яка б звела до мінімуму корупційні ризики під час економічних операцій, у яких беруть участь бізнес і держава, – сказав під час презентації директор ТОВ “Держзакупівлі. Онлайн Схід” Анатолій Павленко.
Полтавщина вже має досвід у впровадженні системи PROZORRO. За ініціативою голови обласної ради Олександра Біленького всі закупівлі для потреб обласної ради з лютого цього року відбуваються лише за публічними аукціонами.
– Економія склала 35 850 гривень. На мою думку, досить непогано для початку. Та ми сьогодні хочемо піти далі у питанні прозорої діяльності обласної ради. Наступний крок  – впровадження онлайн-аукціонів для оренди комунального майна. Це не лише поставить крапку в питаннях спекуляцій навколо цієї теми, а й збільшить надходження до обласного бюджету, – зазначив голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.
Координатор проектів PROZORRO у Мінекономрозвитку України Кристина Гуцалова переконана, що прозорі зрозумілі правила торгів створюють сприятливий грунт для розвитку підприємств малого і середнього бізнесу, а також для залучення інвестицій:
– Прозорі тендери – це один із лакмусових папірців, за яким бізнес оцінює економічний простір в Україні, готовність створити комфортні умови для підприємництва,  – розповіла Кристина Гуцалова.
Системи онлайн-аукціонів – безальтернативний шлях розвитку економічного життя в Україні. За Законом України “Про публічні закупівлі” всі бюджетні закупівлі повинні публікуватись на авторизованих майданчиках PROZORRO.

(За інформацією офіційного сайта обласної ради).

Print Friendly, PDF & Email [1]