- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ворсклянські” новини

27-річний атакувальний півзахисник Євген Зарічнюк, який пройшов майже весь словенський етап зборів “Ворскли”, зумів переконати своїми ефективними діями під час тренувального процесу й товариських поєдинків тренерський штаб Василя Сачка у тому, що здатен підсилити гру команди.
У головному офісі футбольного клубу “Ворскла” президент “ворсклян” Роман Черняк і Євген Зарічнюк у присутності агента та головного тренера команди Василя Сачка підписали трудову угоду за схемою “1+1”.
Першим професійним клубом Євгена в Україні був броварський “Нафком”. Згодом він захищав кольори ФК “Львів”, алчевської “Сталі”, звідки на правах оренди перейшов до чернігівської “Десни” й МФК “Миколаїв”. Із 2012 року Зарічнюк якнайкраще зумів зарекомендувати себе в чемпіонаті Молдови. Разом із ФК “Тирасполь” виграв Кубок Молдови та срібні нагороди чемпіонату. Виступаючи за молдовський клуб “Мілсамі”, став фіналістом Суперкубка.
– Провівши кілька перших тренувань із “Ворсклою”, одразу зрозумів, що дуже хотів би грати з цими хлопцями, – розповів новачок “зелено-білих” в інтерв’ю прес-службі клубу. – Колектив тут просто чудовий. Варто старатися, аби приносити максимум користі команді. Намагатимуся грати корисно для “Ворскли”, забивати важливі голи. Хочу, аби моя нова команда прагнула посісти найвищі місця в турнірній таблиці.
***
За доброю футбольною традицією, перед стартом нового сезону в командах шляхом таємного голосування переобирають капітана. Вихованець місцевого футболу, улюбленець полтавських уболівальників Володимир Чеснаков раніше був заступником капітана Арменда Даллку, а зараз команда довірила йому почесну, але в той же час дуже відповідальну місію – носити капітанську пов’язку. Помічниками, або, як це прийнято називати, віце-капітанами, стали захисник Сергій Сімінін та півзахисник Андрій Ткачук.
Завтра, 23 липня, “ворскляни” стартують у новому футбольному сезоні української Прем’єр-ліги. Вдома наші земляки прийматимуть одеський “Чорноморець”.
***
Піввіковий ювілей нещодавно відзначив капітан “Ворскли” 1990-х років Ігор Кислов. Свої виступи у великому футболі він почав за дублерів донецького “Шахтаря”, у 1988–1990 рр. виступав у складі полтавської “Ворскли”. В дебютному сезоні разом із полтавською командою став срібним призером чемпіонату України. Відіграв 43 матчі, забивши 11 голів. У 1990 році Кислов погодився на пропозицію болгарського “Етира” із міста Велико-Тирново й того ж сезону з новими одноклубниками завоював золоті медалі. Потім грав у Тунісі за “Сфаксієн”, звідки знову повернувся до Болгарії, але вже в футбольний клуб “Дунов” (Руск). За п’ять сезонів, що провів за кордоном, відзначився у воротах суперників 56 разів. В 1993-му став кращим бомбардиром “Етира” (14 голів).
Повернення у “Ворсклу” в сезоні 1996/1997 ознаменувалося для Кислова бронзовою медаллю та участю в Кубку УЄФА. Впродовж кар’єри Ігор Миколайович грав на позиції нападника, опорного півзахисника й центрального оборонця. За п’ять сезонів, які провів у полтавській команді, Ігор Кислов відіграв 159 поєдинків, забивши 37 голів. Зараз підтримує належну фізичну форму, виступаючи за міські команди ветеранів.

Богдан ЛЕБІДЬ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]