- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Жереб кинуто

Минулої п’ятниці у швейцарському Ньйоні відбулося жеребкування третього відбіркового раунду Ліги чемпіонів УЄФА, яке визначило суперником віце-чемпіона України донецького “Шахтаря” швейцарський клуб “Янг Бойз”.
Перший поєдинок команди зіграють 26 липня у Львові. Матч-відповідь – 3 серпня в Берні.
Нагадаємо, що київське “Динамо” на правах чемпіона України стартує вже безпосередньо з групового етапу Ліги чемпіонів.

***

Полтавська “Ворскла” теж в очікуванні суперника на третій раунд кваліфікації Ліги Європи УЄФА сезону 2016–2017. Ним стане переможець пари “РоПС” (Фінляндія) – “Локомотив” (Загреб). Перша гра на полі фінської команди завершилася з рахунком 1:1. Фаворитом є саме хорватський клуб, оскільки шанси перемогти вдома збільшились після нічиєї на виїзді. До того ж сам чемпіонат Хорватії вищий за рівнем, ніж Фінляндії. Втім єврокубкова історія багатша у фінської команди. Підопічні Юха Малінена за час свого існування грали у Лізі Європи та її аналогах (Кубок УЄФА, Кубок володарів кубків) п’ять разів. Найдовша з пройдених дистанцій була у сезоні 1987/1988, коли “РоПС” дійшов до чвертьфіналу. “Локомотив” грав у єврокубках тричі, проте далі другого кваліфікаційного раунду не проходив. Нині “залізничники” мають шанс перервати цю негативну тендецію.
Сайт “Transfermarkt.de” оцінює загальну вартість фінського клубу в 3,53 млн євро, а хорватів – в 10,33 млн євро. Сума, яку може отримати “Ворскла” за всіх своїх гравців, за даними цього ж сайта, складає 12,65 млн євро. n

Print Friendly, PDF & Email [1]