- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Кошти відшукати можна

Ряд важливих питань життєзабезпечення області розглянуто на черговій щотижневій апаратній нараді у голови облдержадміністрації Валерія Головка.
Зокрема розглянуто житлові проблеми. Адже на Полтавщині діє кілька програм із забезпечення молоді житлом, однак через брак коштів вони недофінансовуються. У черзі на отримання житла за програмами регіонального співфінансування в області нині перебуває 435 молодих сімей та сімей учасників АТО. Аби забезпечити фінансування житлового будівництва, необхідно 200 мільйонів гривень. Такі кошти можна відшукати, наголосив Валерій Головко.
Йшлося також про необхідність виділити додатково близько 200 мільйонів гривень для галузі охорони здоров’я обласного рівня. У першу чергу кошти потрібні для лікування серцево-судинних та онкологічних захворювань. І тут посилення рівня фінансування має відбуватися за рахунок районних бюджетів, вважає керівник області.
Додаткової фінансової підтримки для утримання та капітального ремонту потребує й галузь освіти, надто професійно-технічної.
Актуальним нині є хід збирання ранніх зернових і зернобобових культур, загалом до обмолоту підлягає 364 тисячі гектарів. Урожай уже зібрано майже на 130 тисячах гектарів, намолочено близько 540 тисяч тонн зерна при середній урожайності 42,4 центнера. За прогнозами, близько 70 відсотків збіжжя буде продовольчим. Піднімалися також питання протипожежної безпеки на жнивах та вантажопідйомності великотоннажного транспорту, аби не руйнувати дороги.

Людмила ДАЦЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]