- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Олімпійський день

Полтавці відзначили Міжнародний олімпійський день спортивними заходами в парку біля стадіону “Ворскла”, пам’ятника земляку, одному із засновників міжнародного олімпійського руху Олексію Бутовському. 178-й річниці від дня його народження та дню заснування МОК і присвячувалося свято. Любителі спорту з районів області змагалися в забігах на дистанціях 300, 500 і 1000 метрів, наймолодші випробували себе також у дитячій велогонці, “Веселих стартах”, вуличному боулінгу, конкурсі тематичного малюнка на асфальті.
Учасників спортивного дійства привітав голова відділення Національного олімпійського комітету в Полтавській області, депутат обласної ради Олександр Удовіченко. Він зазначив, що четверо спортсменів з Полтавщини отримали олімпійські ліцензії на участь в цьогорічних Іграх у Ріо-де-Жанейро. Обласна структура НОКУ готова їх підтримати, у тому числі матеріально-іменними стипендіями. Відділення Олімпійського комітету опікується й кандидатами на олімпійські ліцензії.
Гостями свята були полтавська плавчиня, учасниця XXIV Олімпійських ігор 1988 року в Сеулі, де посіла п’яте місце, багаторазова чемпіонка СРСР і рекордсменка України, триразова чемпіонка Всесвітньої літньої універсіади, майстер спорту міжнародного класу Світлана Копчикова і полтавська легкоатлетка, учасниця XXIX Олімпійських ігор 2008 року в Пекіні, переможниця Всесвітньої універсіади 2007 року, чемпіонка Європи, майстер спорту міжнародного класу Оксана Щербак. “Любителі стартують разом зі справжніми олімпійцями” – такий принцип Олімпійського дня.
Загалом у програмі Олімпійського дня взяли участь близько тисячі фізкультурників, було багато дошкільнят, учнівської та студентської молоді, ветеранів, аматорів, людей з обмеженими фізичними можливостями.
Найстаршим учасником став 74-річний Валентин Позивайлов з Диканського району, а наймолодшим – Максим Калініченко – дворічний полтавець.
Переможці у кожній віковій групі й виді змагань отримали дипломи, медалі, сувеніри з логотипом Олімпійського дня та сертифікати учасника з підписами президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха і президента НОК України Сергія Бубки.

Анна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]