- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Не міліє “Пісенне джерело”

На малій батьківщині відомого українського композитора Олександра Білаша, у селищі Градизьк Глобинського району, відгомоніло започатковане ним 16 років тому обласне культурно-мистецьке свято “Пісенне джерело”.
Цього року легендарна гора Пивиха, що знаходиться неподалік від Градизька і вважається однією з найвищих точок Лівобережної України, знову перетворилася на імпровізований концертний майданчик, із якого над блакитними водами Кременчуцького водосховища линули мелодійні звуки української пісні. “Пісенне джерело” зібрало під свої крила улюблені багатьма поціновувачами народної творчості колективи, сольних виконавців.
Задовго до початку свята почали збиратися поціновувачі народного мистецтва. У затінку акацієвого гаю розгорнулося невелике, але надзвичайно колоритне Містечко майстрів. Умільці з Градизька, сусідніх сіл пропонували усім охочим солом’яні брилі й кошики з лози, вишивані рушники й намиста з бісеру, віночки, дерев’яні вироби, оформлені в техніці декупажу.
На початку концертної програми гостей і учасників свята привітали представники місцевої й районної влади, а вже всі разом аплодували учасникам АТО, які мешкають у Градизьку, – вони отримали почесні відзнаки.
Головним дарунком свята традиційно була українська пісня. Саме вона зібрала на горі Пивисі тих, хто любить поспівати й послухати справжню українську пісню – колоритну і щиру, що лине від серця до серця.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]