- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Любов дитинства – голуби

Колись давно Кременчук славився красивими голубами місцевої породи Крюківська. Вони були напрочуд декоративними, й за деяких птахів, за свідченням старих голубівників, просили корову чи кобилу…
Нині в Кременчуці теж багато любителів декоративного голубівництва. У минулі вихідні в міському парку культури та відпочинку “Придніпровський” вони демонстрували своїх кращих пернатих вихованців у рамках Всеукраїнської виставки голубів і домашніх улюбленців “У світі тварин”. Участь у цьогорічній виставці взяли голубівники із Луганської, Кіровоградської та багатьох районів Полтавської областей. Звичайно ж, найбільше голубів “прилетіло” на неї із Кременчуцького району.
Цього ж року, за словами організатора заходу, представника регіональної некомерційної організації “Екорух “Зелена планета” Геннадія Тертичного, вдалося зібрати кілька десятків голубівників-професіоналів, а також шанувальників інших домашніх улюбленців – пернатих і не тільки. Зокрема відвідувачі “живої” експозиції мали змогу не лише помилуватися білими поштовими або бакинськими бійними голубами, а й побачити курей декоративної породи Орпінтон, яку шанує англійська королева, а також бентамок, кохінхінів. У просторих клітках сиділи, чекаючи на своїх нових господарів, чубаті папуги корели, хом’ячки, гуси, поросята. Цуценят і кроликів, які теж були представлені на виставці, господарі дозволяли гладити, від чого дітвора була в захваті. А ще – від поні Мусі, на якому можна було проїхатися верхи.
Під час заходу, що зібрав у парку “Придніпровський” чималу різновікову аудиторію, було організовано добровільний збір пожертв на потреби хоспісного відділення 2-ї міської лікарні Кременчука.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]