- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

«Дорожня карта» громадянського суспільства

У  Полтаві для представників громадських спілок різних напрямків пройшов семінар-тренінг  на тему “Як отримати кошти з обласного бюджету на реалізацію заходів громадських організацій”. Його ініціатором виступив департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.
На виконання нещодавно ухваленої Полтавською обласною радою Комплексної програми комунікацій влади з громадськістю та розвитку інформаційної сфери в Полтавській області на 2016–2018 роки департаментом оголошується конкурс проектів громадських організацій, на реалізацію яких надаватимуться кошти з обласного бюджету. На 2016 рік заплановано профінансувати 10 проектів на загальну суму 200 тисяч гривень. Відбір  пропозицій відбуватиметься на конкурсній основі, поінформував керівник департаменту Вадим Штефан.
Національною стратегією передбачено створення сприятливих умов для розвитку громадянського суспільства, налагодження ефективної взаємодії громадськості з органами державної влади, місцевого самоврядування на  засадах партнерства, забезпечення додаткових можливостей для реалізації та захисту прав і свобод людини і громадянина, громадської ініціативи та самоорганізації. Це “дорожня карта” для влади, яка має забезпечити формування та розвиток організацій громадянського суспільства, а простіше кажучи – досягти громадянського діалогу в суспільстві, зазначив начальник відділу взаємодії з громадськими об’єднаннями названого департаменту Олександр Отич.
Досвідом, як написати й подати успішний проект, реалізувати його, поділився виконавчий директор всеукраїнського “Творчого центру ТЦК” (Київ) Володимир Купрій. Нині важливо, аби інститути громадянського суспільства не лише прагнули залучити кошти із місцевого бюджету, а й готували суспільно значимі проекти, підкреслив він. Тому державна підтримка інститутів громадянського суспільства дуже потрібна, наголошувалось на семінарі.

Анна ДОРОШЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]