- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Гаряча пора газетярів і поштовиків

Червень – гаряча пора не лише для селян, які трудяться не покладаючи рук на полях, але й для газетярів та поштовиків, адже завершується передплата періодичних видань на друге півріччя 2016 року. З цієї нагоди поштовики проводять свої заходи, газетярі – свої, а спільними для них є дні передплатника. Один із них відбувся 14 червня біля Полтавського поштамту.
– Полтавці вже передплатили понад 256 тисяч періодичних видань. Серед найбільш популярних – Всеукраїнська громадсько-політична газета “Зоря Полтавщини”, – розповіла заступник начальника поштамту Олена Темченко.
З місцевою періодикою прийшли ознайомитися чимало полтавців. На захід завітала з донькою Анастасією й викладач аграрно-економічного коледжу ПДАА Олена Степаненко. Вона поділилася думками про те, що, на жаль, Інтернет витісняє газети й книги. Але періодика повинна жити, бо вона – найкраще джерело інформації. Дуже добре, що преса так пропагується, що проводяться відповідні заходи. Люди повинні мати вибір і передплачувати те, що їм подобається.
Приємною несподіванкою стала зустріч із Яковом Литвином, який у вісімдесяті роки минулого століття працював позаштатним кореспондентом “Зорі Полтавщини”, готував матеріали для рубрики “Рейдова повідомляє”. Роботи було багато, пригадує він. Часто виїздив у райони області в складі бригад облвиконкому. Писав про хід польових робіт, збирання врожаю, стан пожежної безпеки… Газету регулярно передплачує, читає і донині, бо “Зоря Полтавщини”, на переконання ветерана, найповніше інформує про життя рідного краю.
Молоде подружжя Богдан і Наталія Муковози теж віддають перевагу періодиці, адже це живий інформаційний ресурс. Коли тримаєш у руках газету – зовсім інші відчуття. Друковане слово викликає більше довіри, бо в Інтернеті можна написати що завгодно, говорять вони.
День передплатника показав, що кількість шанувальників друкованого слова не зменшується, як і коло читачів та друзів “Зорі Полтавщини”.
Будьмо разом!

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]