- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Громади вчитимуть складати проекти

Про залучення додаткових коштів на реалізацію різноманітних проектів та ефективне їх використання з користю для громад  йшлося на щотижневій апаратній нараді, яку провів перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький.
Громади області досить активно залучають додатковий фінансовий ресурс, зокрема й фінанси міжнародної технічної допомоги. Як повідомила директор департаменту економічного розвитку ОДА Інна Іщенко, нині на Полтавщині діє 14 таких проектів. Тепер же стоїть завдання використовувати фінансову допомогу якісно, для вирішення нагальних проблем громад. Заступник голови ОДА Олег Пругло запропонував провести додаткові навчання для представників громад, а заодно проаналізувати, які проекти були найбільш успішні на теренах області.
Андрій Пісоцький таку пропозицію підтримав і повідомив, що якісні проекти область отримає завдяки двом новим структурам, які незабаром почнуть діяти на Полтавщині з ініціативи Мінрегіонбуду. По-перше, свою діяльність переформатує вже існуючий Офіс реформ. По-друге, в області буде створено Агенцію регіонального розвитку.  До її складу увійдуть професійні експерти, науковці, які розроблятимуть фахові проекти у рамках Стратегії розвитку Полтавської області, представники облдержадміністрації, обласної ради, торгово-промислової палати, громадськості.

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email [1]