- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Діти – найчутливіший барометр

Коли черговий навчальний рік уже позаду і в табелях стоять чесно зароблені бали, можна школярам відпочити від душі. У міської малечі вибору більше – сходити в кіно, на ролер-дром, побувати у розважальному центрі. А ось сільським дітлахам не так часто вдається вибратися із батьками на подібний відпочинок. Хоча бавитися на свіжому повітрі, кататися на велосипеді чи купатися в річці – зовсім не гірший варіант. Проте учні Максимівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів Карлівського району встигають усе.
Завдяки заслуженому працівникові сільського господарства України, директорові СТОВ “Світоч” Василеві Кириченку максимівська дітвора вже не вперше розважалася в комплексі для активного відпочинку “Дитяча планета”, що в Полтаві. Поїздка відбулася з нагоди Міжнародного дня захисту дітей і як подарунок на завершення навчального року. 54 дівчаток та хлопчиків і 10 дорослих цього разу відвідали заклад. Дітвора стрибала на батутній арені, каталася на машинках, грала на автоматах, у відеоігри, застрибувала на “тарзанки”, спускалася з гірок, малювала піском… Словом, бавилася, як і скільки душа забажає.
– Вісімнадцятий раз я випускався зі школи, – жартує Василь Кириченко й пояснює, – себто був запрошений на свято останнього дзвоника в Максимівську ЗОШ І–ІІІ ступенів. Вручав відмінникам конверти з грошовими винагородами. І от віддаю дітворі конверти, а тут підходить дівчинка й запитує: “Василю Петровичу, а коли ви повезете нас у “Дитячу планету”?” Ну як таке “золото” не повезти? Пообіцяв – зробив.
Василь Кириченко розповідає, що подарунки для дітвори йому робити дуже приємно. Водночас наголошує: важливо не втратити момент виховання, зацікавлювати юнь отримувати знання, вкладати найкращі цінності.
– Діти – наше майбутнє. Якими їх виростимо, такою буде й Україна. І в цьому напрямку потрібно багато й постійно працювати, – стверджує Василь Кириченко. – Витрачених коштів мені не шкода, навпаки – ці подарунки приносять радість і мені. Знаєте, наскільки тішить, коли заходжу в школу, а довкола збігаються діти, як оті пташенята. Всі мене знають, хочуть потиснути мою руку. І це дуже приємно, бо діти – найчутливіший барометр, їх не обдуриш.
До речі, на випускний вечір школярі району отримали від керівника “Світоча” особливий подарунок – святковий салют. До його організації Василь Кириченко підійшов, як уміє, – відповідально й вимогливо, не шкодуючи коштів за якісну роботу. Подарунок вдався.
– Стільки людей телефонували й надсилали SMS із подяками чоловікові, – згадує дружина Василя Кириченка Тетяна Ярославівна.
– Немає жодного свята, на яке б Василь Петрович не зробив подарунок діткам. Він влаштовує концерти, організовує поїздки в розважальні заклади – все для дітвори. І робить це безкорисливо, піклуючись про підростаюче покоління. Водночас показує приклад турботи про дітей іншим меценатам, – зазначає тато чотирикласника Максимівської ЗОШ І–ІІІ ступенів Євгеній Полтавець. – Нещодавно наші діти їздили в райцентр на свято. Василь Петрович надав транспорт, допоміг в організації, а під кінець дійства подарував його учасникам чудовий салют упродовж 15 хвилин. Усі були йому дуже вдячні, адже в такий тяжкий час подібних подарунків і великої уваги до дітей немає. Завдяки йому діти відчувають підтримку дорослих.
– Моїй доньці у “Дитячій планеті” дуже подобається. Вдруге завдяки Василеві Петровичу вона тут відпочиває. Ще один раз була тут на дні народження подруги. Не кожні батьки можуть повезти свою малечу в цей заклад. Спасибі Василеві Петровичу, що він організовує такі поїздки, – дякує мама першокласниці Таміла Литвин. – Тільки одна людина в селі так піклується про дітей, незалежно від того, працюють їхні батьки у СТОВ “Світоч” чи ні. Ці поїздки сприяють розвитку моєї Валерії. Що вона бачить у селі? А тут спілкується з іншими дітками. Встигає побувати всюди, особливо любить стрибати на батутах.
“Дитячою планетою” подарунки цього літа не завершаться. Василь Кириченко вже визначив наступний маршрут. Цієї п’ятниці сто осіб – діти з батьками – з Максимівки, Володимирівки, Тарасівки і Варварівки Карлівського району приїдуть до Полтави на виступ цирку “Кобзов”, який нині гастролює в обласному центрі.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]