- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Фінансування проектів громадськості

Обласна влада незабаром оголосить конкурс для громадських організацій, котрі зможуть поборотися за отримання державного фінансування на реалізацію власних проектів. А нині триває підготовка до цього. Директор департаменту інформаційної політики та комунікацій з громадськістю ОДА Вадим Штефан закликав громадські організації готувати свої пропозиції. Про особливості нового проекту обласної влади він розповів під час прес-конференції.
Зокрема зазначалося, що 26 лютого 2016 року Президент України підписав Указ про національну стратегію сприяння розвитку громадянського суспільства на 2016–2020 роки. Пріоритетні напрямки стратегії – інституційний розвиток неурядових організацій, патріотичне виховання суспільства та розвиток електронного врядування. Таким чином, зазначив Вадим Штефан, 29 квітня цього року на сесії обласної ради депутати прийняли зміни до програми комунікації влади з громадськістю і запланували виділити 200 тисяч гривень на підтримку реалізації та розвитку проектів громадських організацій.
“Ми ініціюємо проведення конкурсу проектів, за якими переможці отримають державні кошти на їхню реалізацію. Конкурс буде оголошений у липні. Пропозиції прийматимуться протягом місяця. На початку осені громадські організації – переможці конкурсу зможуть отримати кошти для реалізації своїх проектів. З досвіду минулих років у середньому реалізація одного громадського проекту обходиться у 20 тисяч гривень. Тому можемо говорити про 10 соціально значущих проектів”, – розповів Вадим Штефан.
За використання державних коштів здійснюватиметься контроль. Неурядовим організаціям потрібно буде проводити закупівлі, а також всі інші процедури відкрито та звітувати про витрачені кошти. Це важлива умова, наголосив посадовець.
Уже в червні департамент інформаційної діяльності ОДА проведе тренінги – представників громадських організацій навчатимуть правильно складати проекти, розробляти звітну документацію із реалізованих проектів.
Вадим Штефан також висловив сподівання, що у конкурсі візьмуть участь громадські організації різних сфер діяльності, молодь зі своїми креативними ідеями. І зауважив, що чекають пропозиції не лише з обласного центру, а й із районів області. Й у свою чергу пообіцяв, що конкурсна комісія із відбору претендентів на перемогу також складатиметься із фахівців різних сфер діяльності. n

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]