- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Безкарність породжує рецидив

27  травня у Полтаві із монумента Слави, що у Корпусному парку, зникли Державний та червоно-чорний прапори, які були прикріплені до фігури орла. А з колони – банер із лозунгом “Слава Україні”. На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження.
Нагадаємо, що у серпні минулого року прапори і банер вже знімали із пам’ятника. Тоді за фактом правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 296 КК України (хуліганство). Наступного дня активісти встановили на пам’ятник нові прапори та банер.
А вночі 29 травня у Полтаві невідомі розбили три меморіальні дошки, що увічнюють пам’ять загиблих учасників АТО. Про це повідомили у відділі комунікації ГУ НП в Полтавській області. Про усі випадки вандалізму правоохоронцям повідомили мешканці міста. За даними фактами вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень за статтею 296 КК України (хуліганство).
Начальник Полтавського відділу поліції Олександр Терела наголосив, що правоохоронці докладуть максимум зусиль, щоб якнайшвидше встановити осіб, причетних до скоєння цинічних актів вандалізму. Він закликає громадян, які були очевидцями правопорушень, а також водіїв, на чиїх відеореєстраторах можуть бути зафіксовані обставини вищевказаних подій, повідомити про це в поліцію.
Дуже прикро й боляче, що новітні вандали глумляться над пам’яттю полеглих захисників Вітчизни, державними й національними символами й залишаються безкарними. Безсила лють манкуртів і “п’ятої колони” виливається в акти вандалізму, але ж їм повинна протистояти не лише громадськість.
Невже навіть у центрі міста не можна вберегти наші святині? Тим паче, що подібні витівки періодично повторюються. Ось і виходить, що безкарність породжує рецидив.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]