- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Дві п’ятірки ПУЕТу

Багато приємних слів лунало на адресу Полтавського університету економіки і торгівлі зі сцени Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя. Там відбувалися урочистості з нагоди 55-річчя вишу. Його називали провідним вищим навчальним закладом області, яскравою зіркою у Спілці споживчої кооперації України, надійним партнером й університетом ХХІ століття. А найзворушливіші слова вдячності звучали від випускників університету різних років.
Як зазначалося під час урочистостей, за понад півстоліття освітньої діяльності зі стін ПУЕТу вийшли у світ понад 60 тисяч випускників. Одним із таких тоді молодих спеціалістів, випускником заготівельного факультету 1986 року був Айдин Мірзамамедов, який нині представляє Азербайджанський університет кооперації й від його імені співпрацює з полтавським вишем.
– Тут відчувається розвиток, необхідний усім сучасним вищим навчальним закладам. Університет розвивається, має достойний педагогічний колектив. У ПУЕТі прагнуть покращувати досягнення. І наука йде вперед, і педагогічна майстерність підвищується. Я радий за свою alma mater. Коли приїхав навчатися за цільовим направленням із Баку в Полтаву, відчув увагу й турботу колективу Полтавського тоді ще кооперативного інституту. Тут я фактично знайшов другу Батьківщину. Полтава для мене настільки дорога, що важко висловити словами. Я вдячний своїм викладачам. Напередодні свята вклонився могилам моїх наставників, що пішли у вічність. Усім, чого нині досяг у своєму житті, я зобов’язаний цьому вишу, – підкреслив Айдин Мірзамамедов.
Голова облдержадміністрації Валерій Головко сказав, що для нього це родинне свято. Він теж випускник Полтавського кооперативного інституту 1989 року.
– Оцінюючи діяльність нашого вишу, хочу поставити йому п’ятірку як установі, яка дала Україні найкращих фахівців своєї справи, – зазначив Валерій Головко.
IMG_5344 [1]Упродовж чотирьох годин представники влади й місцевого самоврядування, колеги-освітяни з інших вишів і професійно-технічних закладів України, зарубіжні гості, працівники й очільники районних, обласних спілок споживчих товариств нашої держави піднімалися на сцену привітати Полтавський університет економіки і торгівлі з днем народження, вручити пам’ятні подарунки, засвідчити свою шану, а також нагородити кращих із кращих почесними грамотами й подяками.
Того дня випускники, які порівняно нещодавно й кілька десятків років тому полишили стіни вишу молодими спеціалістами, зустрілися зі своїми наставниками, ветеранами закладу. На адресу титанів, які поклали десятки років на утвердження в юні розумного, доброго, вічного, лунали особливі слова вдячності. Неодноразово зал аплодував стоячи, коли почесні відзнаки вручали близьким ветеранів освітньої ниви, яких було нагороджено посмертно.
– Ми пам’ятаємо й пам’ятатимемо наших ветеранів, як не забувають про своїх викладачів і нинішні студенти й випускники університету. Вони, як і всі, часом одержували від нас, своїх викладачів, не ті оцінки, які хотіли, проте пам’ятають не це. Натомість зберігають у серцях добрі справи й щирі слова, зроблені й сказані від душі наставниками. Імена таких викладачів будуть записані в історію університету навічно, а ми маємо продовжувати творити її далі. Запрошую усіх випускників, зокрема й майбутніх, долучитися до спільної долі нашого університету, нашої alma mater. Зі святом! І дай нам Боже наснаги, добра й миру, – звернувся до присутніх у залі ректор Полтавського університету економіки і торгівлі Олексій Нестуля.
IMG_4231 [2]Варто зазначити, що ювілейні заходи розпочалися з університетського спортивного комплексу “Олімп”, де відбулися барабанне шоу “Живі барабани” й грандіозне спортивне свято, під час якого нагородили кращих спортсменів університету.
“Разом – назавжди!” – співали у фінальній пісні на сцені обласного театру студенти Полтавського університету економіки і торгівлі. “Разом – назавжди”, – відповідали аплодисментами глядачі у залі – викладачі, студенти і друзі вишу. Після офіційних урочистостей в обласному театрі святкування перейшло в інший формат – у шоу-холі “Манго”, що у ТРЦ “Київ”, з нагоди дня народження ПУЕТу відбулася студентська вечірка. Молодь привітали ректор Олексій Нестуля й голова правління “Укркоопспілки” Ілля Гороховський. Кращим із кращих вручили грамоти й почесні відзнаки. Тож, як і годиться, ювілей відсвяткували в родинному, дружному колі та ще й на дві п’ятірки.

Анна ВАСЕЦЬКА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [3]