- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Змагалися юні робототехніки

Молодь Комсомольська захоплюється не лише спортом, а й сучасними технологіями. Свідченням цього став восьмий фестиваль “ROBOTICA”, який відбувся у місті на Дніпрі. Цього разу в ньому взяли участь більше сотні команд із 16 регіонів України, повідомляє сайт Комсомольської міської ради. Комсомольська команда взяла участь у двох категоріях, одна з них – сумо. Сумоїсти порівняно із минулим роком покращили свої результати: пройшли відбіркові бої та потрапили до 1/16 етапу змагань.
Троє любителів робототехніки з Комсомольська взяли участь і в новій категорії “Слалом”. Перед учасниками було поставлене дуже непросте завдання – сконструювати робота й запрограмувати його на подолання складного маршруту. В підсумку змагання дев’ятикласник Віталій Рябець посів ІІ місце, а його ровесник Іван Сльоза – ІІІ місце.
За словами тренера комсомольської команди юних робототехніків, учителя інформатики ЗОШ №1 Романа Олександра, його підопічні мріють потрапити на престижний і популярний серед інженерів та конструкторів фестиваль “Kyiv Make Faire”, щоб взяти участь у перегонах дронів. А ще – виступити на фестивалі “FERREXPO ROBOT FEST”, що відбудеться у жовтні цього року. Завдяки підтримці Благодійного фонду “Полтавський ГЗК”, а також міського голови Комсомольська Дмитра Бикова мрії юних і талановитих інженерів мають усі шанси справдитися.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]