- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Відділи товарів для хворих на діабет

Голова ОДА Валерій Головко закликав провідні торговельні мережі збільшити їх кількість. Своє звернення очільник області адресував керівникам представлених на теренах Порлтавщини торговельних мереж – ТОВ “АТБ-Маркет”, ТОВ “Білла Україна”, ТОВ “Еко”, ДП “Рітейл-Центр”, ТОВ “Український Рітейл”, СП “Універсам-Полтава”, ТОВ “Фоззі-Фуд”, ТОВ “Фудмережа”. Адже кількість пацієнтів, що отримують інсуліни, зростає: наразі в області це 8347 дорослих та 226 дітей. Вони потребують не лише медикаментозного лікування, а й відповідного харчування.
– Якщо правильно підібрати дієту, при легкій формі діабету, а нерідко і при середній тяжкості, можна звести до мінімуму вживання медичних препаратів. Саме тому велике значення має розміщення у торговій мережі куточків з продуктами для хворих на діабет. Прошу не бути байдужими до проблем людей з діабетом і приділити більше уваги облаштуванню таких спеціалізованих куточків, – наголосив Валерій Головко.
Йдеться про зручне й доступне розташування таких місць, збільшення асортименту, а також достатнє інформування покупців. Адже не всі відвідувачі супермаркетів знають, що в тій чи іншій мережі окремо реалізуються спеціальні дієтичні продукти.
– Сподіваюся на розуміння цього питання. Воно дуже важливе для хворих на цукровий діабет, особливо дітей, – йдеться у зверненні.

Прес-служба облдержадміністрації

Print Friendly, PDF & Email [1]