- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Стартує капітальний ремонт доріг

Найближчим часом розпочнеться капітальний ремонт автодороги Полтава – Кременчук. Про це під час установчої виїзної наради повідомили представники Служби автомобільних доріг у Полтавській області. Фінансування – понад 5 мільйонів євро. Уже оголошено тендер на виконання робіт. Після закінчення всіх процедур і підписання необхідних договорів роботи мають розпочати не пізніше перших чисел червня.
“Це дорога виживання, – зазначив голова облдержадміністрації Валерій Головко. – За 25 років її ущент зруйнували. Третину вантажів, що проходять через Полтавщину, перевозять саме ділянкою автошляху М-22 Полтава – Олександрія. В області для фінансування такого вартісного ремонту коштів не було. Увесь минулий рік ми витратили на захист фінансування цього проекту”.
Кошти для ремонту дороги Полтава – Кременчук залучатимуться з чотирьох джерел: Держбюджет, кредити фінансових інституцій, кошти обласного та місцевих бюджетів. Ремонт розпочинатиметься від адмінмежі між Новосанжарським і Кобеляцьким районами, шляховики рухатимуться у напрямку Кременчука. Ремонтні роботи виконуватимуться на відрізку протяжністю 53 кілометри.
Наступний на черзі – капітальний ремонт автошляху Р-52 Дніпропетровськ – Царичанка – Кобеляки – Решетилівка. Планується сучасна державна дорога із двома смугами руху в обидва боки. “Це – спільний проект Полтавської та Дніпропетровської областей. Ми маємо захистити його фінансування вже наступного року разом із владою Дніпропетровської області, щоб держава виділила кошти на цю дорогу. Чекаємо дій від Дніпропетровщини, адже у нас на сьогодні вже є проект майбутнього автошляху і експертиза”, – прокоментував Валерій Головко.

Print Friendly, PDF & Email [1]