- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Зоря” – “Ворскла” – 1:2

У  чемпіонаті України з футболу Ліги Парі-Матч відбувся 25-й тур. Полтавська “Ворскла” на виїзді грала із луганською “Зорею”.
“Зоря” розпочала матч дуже жваво. Ініціатива луганчан швидко вилилася у забитий м’яч. На 12-й хвилині відзначився Будківський – 1:0. Це 14-й гол луганського футболіста у нинішньому чемпіонаті, котрий залишив у списку бомбардирів позаду своїх конкурентів із “Динамо” та “Шахтаря”. Очолює список “гірник” Тейшейра, в активі якого 22 голи.
Втім повернемось від статистики до гри. Ще в першому таймі поле покинув Даллку, який отримав травму. Ближче до середини першого тайму “Ворсклі” поступово вдалося відвести гру від своїх воріт та наблизити її до розташувань суперника. Непогано взаємодіяли разом форварди Шиндер та Коломоєць. А найреальніша нагода для взяття воріт була у Дитятьєва, який сильно бив після подачі кутового. На жаль, не вистачило влучності.
На початку другого тайму, на 46-й хвилині, логічним завершенням зусиль “Ворскли” став гол Хльобаса. Далі у матчі суперники неодноразово створювали моменти біля воріт один одного, але забити нікому не вдалося аж до 85-ї хвилини, коли у ворота “Зорі” було призначено пенальті, яке реалізував Шиндер – 1:2. Ця перемога означає, що “Ворскла” тепер має у активі 42 очки, а “Зоря” – 45. І якщо у наступному турі “Ворскла” здолає “Олександрію”, а “Зоря” поступиться “Шахтарю” – полтавці буквально на фініші обійдуть луганчан. Враховуючи те, що “Дніпру” загрожує зняття 18 пунктів, то “Зоря” або “Ворскла” мають шанс в останньому турі поборотися за “бронзу”.
У звітній зустрічі за наших земляків грали: Непогодов, Сімінін, Даллку (Чеснаков, 20), Дитятьєв, Скляр, Ткачук, Сапай, Бартулович (Ребенок, 74), Шиндер (Довгий, 90+1), Коломоєць, Хльобас.
Результати інших поєдинків туру: “Чорноморець” – “Металіст” – 0:1, “Волинь” – “Дніпро” – 2:3, “Олександрія – “Говерла” – 2:0, “Олімпік” – “Сталь” – 0:2, “Карпати” – “Шахтар” – 1:2.

Степан КРАВЧЕНКО
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]