- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Відзнаки карлівських силачів

Золоті медалі Кубка України з гирьового спорту, що розігрувався нещодавно в Києві, й путівки на чемпіонат Європи в Польщі вибороли представники Карлівського району. Це – майстер спорту міжнародного класу Олег Коломієць (вагова категорія до 85 кілограмів) і майстер спорту України Микола Ткаченко (в/к до 95 кілограмів). Загалом збірна Полтавщини посіла перше місце.
Молоді люди, крім того, що є діючими спортсменами, ведуть секції для дітей: Олег Коломієць – у Климівці, Микола Ткаченко – у Попівці цього ж району. Вони виховали трьох майстрів спорту – Олександр Хватов та Євген Остапчук на вищезгаданому кубковому турнірі виконали належні нормативи, Олександр Горбатко брав участь у змаганнях вже в статусі майстра спорту.
– Крім роботи в секціях гирьового спорту і загальнофізичної підготовки, тренуємося в Полтаві на спортивній базі аграрної академії. Своїми здобутками завдячуємо прекрасному наставнику, заслуженому тренеру України Олегу Морозу. Щосезону відбуваються 3–4 дуже відповідальних старти: Кубок і чемпіонат України та турніри з відбору на першість Європи й світу, – розповідає Олег Коломієць. – Займаємося гирьовим спортом понад десять років. Микола закінчив аграрну академію, тренувався в студентські роки, а я захопився гирями, коли навчався в нафтогазовому технікумі й технічному університеті, займався в секції також в “аграрці”. Там хороша база з гирьового спорту, є цікавий тематичний музей. Зараз обидва здобуваємо другу вищу освіту за фахом вчителів фізкультури і тренерів у Харківському та Полтавському педуніверситетах. Маємо вже свої сім’ї, діточок. Вважаю, не варто змушувати хлопчика чи дівчинку займатися спортом, діти мають визначитись самі. Батькам треба тільки правильно скерувати, направити. Віддавати дитину в секцію краще з 12 років.
Без підтримки розвивати спорт зараз важко, держава майже не фінансує поїздки спортсменів на змагання, досвідченим і початківцям доводиться сподіватися на себе та спонсорів, кажуть карлівські гирьовики. За допомогою в поїздці на змагання за Кубок України звернулися до знаних агроформувань району – “Докучаєвські чорноземи” та “Орач”. І таку допомогу отримали.
Завдяки “Докучаєвським чорноземам”, засновнику компанії, прихильнику професійного росту земляків у великому спорті Юрію Кобченку тричі на тиждень у селах діють безкоштовні секції для школярів, оренда залів при сільрадах теж безкоштовна. Спортзали допомогли обладнати сільради. Тож вдячні всім за підтримку, а спортсмени не підведуть.

Ганна ЯЛОВЕГІНА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]