- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Малолітні злодюжки

У  Миргородському районі двоє школярів 8 та 9 років після уроків пішли на місцевий цвинтар шукати цукерки, а коли їх там не знайшли, почали перекидати лампадки, бити поминальний посуд, нівечити пам’ятники. Унаслідок цього було пошкоджено з десяток пам’ятників та надгробків, повідомляють у відділі комунікації ГУ НП у Полтавській області. Про бешкетників у поліцію повідомила 65-річна жінка, котра проживає неподалік.
Вказане безчинство внесено до єдиного обліку заяв та повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення. “Тепер батькам школярів доведеться відшкодувати завдані збитки. З малолітніми та їхніми батьками проведено профілактичну бесіду. Наразі вирішується питання про притягнення батьків обох правопорушників до адміністративної відповідальності за неналежне виховання дітей”, – розповів начальник Миргородського відділу поліції Василь Овчаренко.
А у Гребінці тамтешні поліцейські по гарячих слідах затримали двох підлітків, котрі пограбували автомобіль. 50-річна жінка повідомила поліцейським, що з її авто викрадено GPS-навігатор, деякі речі. Невдовзі правоохоронці на залізничному вокзалі станції “Гребінка” затримали двох хлопців 13 і 14 років, у яких і виявили вкрадені предмети. Як з’ясувалося, підлітки мешкають у Лубнах, а в Гребінку приїхали заради “легкої наживи”.
За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 КК України. Триває досудове слідство.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]