- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Спортивний калейдоскоп

· Легка атлетика
За підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому відбувся відкритий чемпіонат міста серед юнаків та дівчат, присвячений пам’яті  тренера-викладача з легкої атлетики Валентина  Клименка, який багато років віддав роботі в Полтавській ДЮСШ №1. У змаганнях взяли участь вихованці спортивних шкіл обласного центру, Кременчука, Гребінки, Карлівки, Лохвиці. На урочисте відкриття  турніру завітав заслужений тренер України з легкої атлетики Іван Глушко.
Перші місця на різних дистанціях у своїх вікових категоріях вибороли Марія Сіроштан, Ольга Золотар, Катерина Кравченко, Артем Оніщенко (Полтава), Ілона Кривенко, Стас Прохорович (Кременчук), Олександр Гавриленко, Олексій Сергієнко (Гребінка).
· Інваспорт
У спортзалі ЗОШ №6 Комсомольська пройшов чемпіонат області з “Бочча” – спортивної гри на точність з м’ячем – серед спортсменів з обмеженими можливостями опорно-рухового апарату. Мета турніру – сформувати збірну команду області для участі в чемпіонаті України.
Організували турнір відділ фізичної культури і спорту Комсомольської міської ради і Полтавський регіональний центр “Інваспорт”. Силами мірялися спортсмени-візочники з обласного центру та Комсомольська. Змагання проводилися в особистому заліку в класах ВС1, ВС2, ВС3, ВС4, “оpеn сlаss” згідно з правилами Міжнародної федерації Bisfed. Переможцями стали Андрій Мурза, Ксенія Глушко, Максим  Сінельник, Юрій Духно, Володимир Мокієнко.
· Тхеквондо
У Полтаві в спорткомплексі “Динамо” пройшов традиційний відкритий всеукраїнський дитячий турнір з тхеквондо ВТФ «Olympic star». На змагання прибули близько 700 спортсменів (це рекордна кількість для подібних змагань) – представники 40 команд із 25 міст у вікових категоріях 6–16 років.
Загалом розігрувалося близько 80 комплектів медалей. Вперше у Полтаві використали електронні жилети й шоломи, які фіксують спортсменам бали і полегшують арбітраж. Головним суддею змагань був суддя міжнародної категорії, володар чорного поясу тхеквондо ВТФ Сергій Явід з Білорусі. Серед переможців у різних категоріях – юні полтавці Анастасія Коновал, Єлизавета Лазарєва, Катерина Ступак, Аліса Шмурак, Каміла Гончаренко, Володимир Щербань, Ігор Гаврилко, Олександр Литвин, кременчужанки Дар’я Кареліна, Анна Скриль, Софія Покотило та інші. У командному заліку переможцями стали посланці Харківської області, на другому місці – представники Полтавщини.
· Карате
Відбувся відкритий чемпіонат Сумської області з карате (IKO). У змаганнях взяли участь спортсмени з багатьох регіонів України. Традиційно вдало на турнірі виступила команда з Полтавщини. Наші каратисти завоювали тридцять чотири медалі різного ґатунку – одинадцять золотих, десять срібних і тринадцять бронзових. Зокрема переможцями стали Ярослав Бурик, Владислав Синяговський, Софія Константинова, Наталя Маслак, Денис Бойко, Валерія Клименко, Костянтин Дубина, Тимофій Магда, Михайло Посполита, Андрій Березін, Артем Бурштика.

Print Friendly, PDF & Email [1]