- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Розпочинається “сезон тиші”

З 1 квітня на водоймах області оголошено “сезон тиші”, позаяк розпочинається період нересту. Заради збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції і місць природного відтворення (нерестовищ) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах згідно із законодавством забороняється риболовля. На Дніпродзержинському водосховищі – з 1 квітня до 9 червня (включно), на всіх інших рибогосподарських водних об’єктах – з 1 квітня до 20 травня (включно).
У період нересту також забороняється проведення будівельних, днопоглиблювальних робіт, видобуток гравію та піщано-ракушкової суміші, прокладання кабелів, трубопроводів та інших комунікацій, а також будь-яких робіт на водних об’єктах та їх прибережних захисних смугах. А в місцях, які оголошені нерестовищами, забороняється  пересування всіх плавучих засобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.
Любительський лов риби дозволяється однією вудкою з одним гачком або спінінгом з блешнею, але лише з берега в межах населених пунктів, за винятком нерестовищ.
У період нересту активно працюватимуть рейдові групи працівників державної екологічної інспекції, Національної поліції, громадські активісти. За порушення вказаних вимог передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність, наголошують в управлінні охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Полтавській області.

Print Friendly, PDF & Email [1]