- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Процес декомунізації в обласному центрі

Полтава – єдине місто в нашій області, де досі не прийнято жодного рішення щодо виконання Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. Віднедавна у міській раді створена комісія із перейменування полтавських вулиць, члени якої запропонували трохи більше п’яти десятків нових назв.
Разом з цим голова фонду “Полтавська родина” Андрій Матковський започаткував створення громадського руху “Твоя вулиця – твоя назва”, щоб надати мешканцям міста право самим визначити назву вулиці, на якій вони живуть.
Планується, що протягом квітня на кожній із 117 вулиць, котрі в обласному центрі підпадають під дію закону про декомунізацію, де загалом мешкають 55 тисяч полтавців, будуть працювати пункти дорадчого голосування. Там мешканці вулиць зможуть заповнити анкету і вибрати із визначених варіантів нової назви той, що найбільше припаде до душі, або ж запропонувати свій. Обрати нові назви для центральних вулиць міста матимуть можливість усі без винятку полтавці.
На початку травня результати такого соціологічного дослідження  будуть передані голові облдержадміністрації Валерію Головку, оскільки саме він до 21 травня має повноваження приймати рішення про перейменування топонімічних об’єктів.

Print Friendly, PDF & Email [1]