- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Перспективи військової служби за контрактом

Ряд важливих питань життя області розглянули учасники чергової щотижневої апаратної наради у голови обласної державної адміністрації Валерія Головка. Проаналізовано хід відбору мешканців області на військову службу до Збройних сил України за контрактом. Як повідомив обласний військовий комісар Борис Павлов, станом на 28 березня до військових комісаріатів з цього приводу звернулося понад півтори тисячі громадян. Певній частині з них було відмовлено (стан здоров’я, судимість, умови служби тощо). Укладено 419 контрактів.
Серед негативних чинників називалися фінансові витрати, які мають зробити на першому етапі кандидати на військову службу за контрактом на шляху до прибуття у військові частини, та недостатній рівень в окремих районах агітаційно-роз’яснювальної роботи.
Учасники наради підбили підсумки виконання у 2015 році регіональної програми з енергозбереження. Зазначалося, що в бюджетній сфері проведено найбільше заходів щодо утеплення приміщень, реконструкції систем теплопостачання та освітлення, заміщення природного газу на альтернативні види палива. Над запровадженням альтернативних видів палива у виробництві зосередилися в АПК. В промисловому секторі в заходах з енергозбереження серед лідерів – “АвтоКрАЗ”, “Кредмаш”, Кременчуцький колісний завод. Підбиваючи підсумки обговорення питання, Валерій Головко наголосив на тому, що в Україні не так багато енергоресурсів, щоб ігнорувати цю проблему. З обговорених питань на апаратній нараді прийнято відповідні рішення.

Віктор КОСТЯНТИНІВ
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]