- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Живемо Надією

Мешканці обласного центру продовжують підтримувати Героя України, невинну кремлівську бранку Надію Савченко. 22 березня, у день, коли Донецький міський суд Ростовської області Росії виголошував сфабрикований обвинувальний вирок українській льотчиці, полтавці вийшли на мітинг. Цього разу акцію організували працівники культури.
Із державними стягами, світлинами Надії Савченко, гаслами “Живемо Надією”, “Свободу Надії Савченко”, “Free Savchenko” люди зібралися на площі біля академічного обласного українського музично-драматичного театру імені М.В. Гоголя.
Активісти називають Надію Савченко символом національної боротьби за незалежність. Вимагають зробити все можливе для звільнення незламної українки.
– Потрібно посилити тиск на путінську систему. Вплинути на Євросоюз і нашого Президента, щоб вони доклали всіх зусиль для звільнення Надії Савченко. І також активізувати нашу громадськість, – зазначила організатор акції Світлана Кравченко.
Учасники мітингу зазначають: небайдужість кожного активіста – це крапля в морі, але всі разом зуміємо вплинути на перебіг історії. Запевняють: виходитимуть на подібні акції, доки Надію не звільнять із полону. Говорять: потрібно показувати, що народ разом із своєю славною, мужньою донькою.

Світлана степаненко
Журналіст

Print Friendly, PDF & Email [1]