- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Спортивний калейдоскоп

Армспорт
У Харкові відбувся чемпіонат України з армрестлінгу. Полтавські спортсмени на цих змаганнях посіли друге місце у загальному командному заліку, поступившись лише рукоборцям із Харківщини. Серед наших земляків “золото” завоювали Марина Левченко, Ксенія Безугла, Ліна Деменко, Лілія Занько, Лаврентій Заркуа, “срібло” – Людмила Деменко, Руслана Кулик, Денис Матяш, Ігор Окара, Сергій Калініченко, “бронзу” – Леся Варич.
До чемпіонату наших спортсменів готували тренери Артем Письмак, Валентин Одінцев, Лілія Занько, Сергій Калініченко, Едуард Зінченко.
Переможці та призери цього турніру увійшли до складу національної збірної України і змагатимуться на чемпіонатах Європи та світу.
Велоспорт
Спортсмен з Полтавщини Єгор Дементьєв бореться за право участі у паралімпіаді. В італійському містечку Монтік’ярі на парачемпіонаті світу з велоспорту, в якому взяли участь понад 200 спортсменів із різних країн світу, він завоював “бронзу”.
Греко-римська боротьба
На чемпіонаті України з греко-римської боротьби серед молоді та юніорів, що проходив у Миколаєві, борець із Миргорода Микола Степанюк, який виступав у ваговій категорії 50 кг, посів третє місце. До змагань борця готував тренер Сергій Шудегов.
Бокс
У Кривому Розі відбувся міжнародний боксерський турнір за участю спортсменів України, Грузії та Молдови. У складі нашої національної збірної виступали двоє представників Полтавщини – Олександр Хижняк (в/к 81 кг) та Віктор Вихрист (в/к 91+ кг). Олександр Хижняк у першому ж раунді нокаутував молдаванина Віктора Ялимова. Віктор Вихрист зустрічався з Олексієм Заватіним із Молдови. Кременчужанин переміг одноголосним рішенням суддів. Крім того, Олександр Хижняк отримав приз кращого гравця турніру.
Кікбоксинг
Сім перемог у різних видах поєдинків та вікових категоріях здобула на відкритому чемпіонаті України в Хмельницькому команда Хорольської ДЮСШ. Двічі виборювали перші місця Максим Крат, Сергій Дрозд, Артем Дацюк. Переможцем став і Віктор Брижко. Призери чемпіонату – Ігор Малишкін, Владислав Верхоланцев та Олександр Мірошниченко. Підготував команду тренер Олександр Савін.

Print Friendly, PDF & Email [1]