- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

У селі сонце сходить рано

І  зовсім не тому, що там якось інакше, ніж довкола. Весна приходить, як і всюди, у мінливі березневі дні. Саме ту дорогу мить і старається не прогавити директор державного дослідного господарства імені Декабристів Миргородського району, кандидат сільськогосподарських наук, депутат обласної ради Володимир Цибенко. А разом з ним – і головний агроном господарства Олексій Зуй та бригадир механізаторів Олексій Костенко. За їхнім особистим прикладом раніше за всіх зустрічають перші сонячні промені й сівачі.
– На чиюсь підтримку чи сприяння не сподіваємося, – сказав тракторист дужого “Ньюхоланда” Віталій Муравий, який вміло використовує погожі ранкові години для ефективного використання потужних грунтообробних та посівних агрегатів. Він не з чужих слів знає, що користь від сучасної високопродуктивної техніки буде тільки тоді, коли вона, та техніка, працює у загінці. А якщо простоює? Тоді і збитки множаться на її потужності!
Саме в придатні для роботи сівального агрегата ранкові години Віталій Муравий першим у господарстві засіяв 116 гектарів ярого ячменю. Разом з ранковим сонцем виводять у поле агрегати трактористи Юрій Ляхно, Володимир Бабич, Віктор Бережний, Борис Варченко, Анатолій Квашка. У кращі агротехнічні строки підживили рідкими добривами понад 1000 гектарів озимини. Провели підпокровний підсів багаторічної люцерни. Вона піде в ріст після збирання ячменю. Третину площі підсіяли насінням класу супереліта. То буде насіннєва ділянка. На решті засіяній елітним насінням площі зберуть люцерну на корм.
На запитання, яка робота у полі на черзі, директор господарства відповів, що настала саме та пора, коли усі роботи важливі. Отож і в поле виходять разом із сонцем.

Леонард НІКОЛАЄНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]