- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Школа волонтерів” – школа соціальної активності й патріотизму

У Полтаві розпочав роботу обласний проект “Школа волонтерів”. Реалізують його “Обласний молодіжний центр” обласної ради та головне управління ДСНС у Полтавській області. Організатори ставлять за мету збільшити мотивацію молоді до волонтерської діяльності, зацікавити в оволодінні основними знаннями та вміннями, необхідними для здійснення волонтерської роботи, сприяти розвитку соціальної активності, виховувати національну свідомість.
“Школа волонтерів” – продовження проекту, який почався торік. Тоді ми навчали, як рятувати людину, яка тоне, як правильно гасити пожежу та надавати першу медичну допомогу, – розповів директор “Обласного молодіжного центру” Анатолій Безпалюк. – Цьогоріч на учасників проекту чекають тренінги з теоретичної та практичної підготовки за такими напрямками: психологічна підготовка до волонтерської діяльності, цивільний захист, надання домедичної та першої медичної допомоги, протипожежна безпека, поводження під час НС на воді, основи самооборони та військової підготовки, міжнародна волонтерська діяльність”.
Якщо торік на участь у проекті було подано близько 50 заявок, то нині – удвічі більше. Серед бажаючих отримати знання і вміння волонтерської роботи переважна більшість – учні Полтавського базового медичного коледжу, медичного коледжу при Українській медичній стоматологічній академії та студенти УМСА.
Курс навчання триватиме три місяці. “За такий короткий період навчити професійному порятунку людей ми не зможемо, але основні вміння, як діяти під час різних надзвичайних ситуацій, майбутні волонтери все ж отримають. Під час лекцій, практичних навчань особливу увагу будемо звертати на мотивацію учасників проекту для подальшого розвитку волонтерського руху”, – зауважив заступник начальника Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Полтавської області Віктор Попруга.
Підсумком проекту стануть змагання за кожним окремим напрямком навчання. Учні “Школи волонтерів”, котрі прослухають увесь курс, отримають сертифікати, що, на переконання організаторів проекту, будуть неабияким підґрунтям для майбутнього працевлаштування.
Рятувальники сподіваються, що після закінчення занять учасники проекту стануть їхніми надійними помічниками.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]