- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Палять сміття – горять будинки

Рятувальники б’ють на сполох – в області через неконтрольоване спалювання сміття і сухої трави розпочався “сезон пожеж”.
Через підвищення температури та незначну кількість опадів на Полтавщині щодня фіксується по кілька загорань у природних екосистемах, повідомляють у прес-службі ДСНС у Полтавській області. Приміром, 9 березня в області зафіксовано п’ять загорань на відкритій території, вогонь знищив близько 9 гектарів сухостою. Пожежі зафіксовані в селах Біологічне та Нижні Млини Полтавського району, в селі Руденківка Новосанжарського та Плехів Оржицького районів, у місті Кобеляки. Рятувальники нагадують: шкода від пожеж у екосистемах непоправна. А подекуди жертвами власної необережності стають самі громадяни.
Наприклад, у селі Руденківка вогонь встигли вчасно загасити, врятувавши два житлових будинки. Також під загрозою знищення опинилися ще й майже півгектара молодих насаджень хвойних дерев. Аналогічний випадок зафіксований і в Лубнах. Житловий будинок врятували, щоправда, вогнем пошкоджено сарай. А у селі Шмиглі Полтавського району на господарчому обійсті сарай згорів. Господарка спалювала на подвір’ї сміття, і вогонь перекинувся на споруду.
Тож рятувальники нагадують про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави та сміття. Особливо наголошують на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків. Наголошується, що самовільне випалювання сухої трави заборонене законом.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]