- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Керівництво області приховало від депутатів приїзд Арсенія Яценюка на Полтавщину

Депутатський корпус обласної ради не був запрошений на зустріч з Прем’єр-міністром України, який 5 березня 2016 року офіційно перебував з робочою поїздкою на Полтавщині. Більше того, про сам візит Арсенія Яценюка депутати не були навіть повідомлені та дізналися про це із засобів масової інформації. Керівництво області зухвало приховало всю інформацію щодо майбутнього приїзду високопосадовця, що вкотре свідчить, що голова обласної державної адміністрації Валерій Головко, призначений Президентом за поданням Прем’єра, живе окремо від інтересів громади Полтавщини.
Звичайно, усе це було розраховано на те, щоб показати керівника Уряду лише тому обмеженому колу людей, які стоячи аплодували та уклінно дякували “дорогому” Арсенію Петровичу за штучно підняті тарифи, незрозумілі механізми субсидії та взагалі за економічний-соціальний прорив нашої країни.
Найбільше обурює те, що усе це відбулося на наступний день після позачергової сесії обласної ради, на якій депутати терміново розглянули надважливі надрові питання, відреагувавши на злочинну “централізовану” Постанову Кабінету Міністрів № 1173. До речі, сам очільник області зневажливо не з’явився на цю важливу сесію ради, що знову ж таки продемонструвало абсолютну байдужість обласної виконавчої влади у захисті інтересів територіальних громад області.
“Цей кабмінівський документ” поставив усі обласні ради у чітко обмежені часові терміни для розгляду звернень та передбачив так званий “принцип мовчазної згоди”, за яким Державна служба геології та надр України може надавати дозволи на користування надрами без погоджень найвищих обласних представницьких органів. Ця Постанова повністю знівелювала усі права обласних рад у сфері надрокористування.
Ще на другій сесії депутати висловили недовіру Уряду та прийняли Звернення до Верховної Ради України щодо відставки Прем’єр-міністра України. Тому саме керівництво області щонайперше повинно було ініціювати зустріч Прем’єра з депутатським корпусом, по-справжньому обраними людьми, які представляють спільні інтереси громад, для забезпечення можливості обговорити актуальні проблеми Полтавської області з керівником Уряду. Адже до цього часу не врегульованими залишаються надзвичайно гострі питання пільгового проїзду окремих категорій громадян, харчування учнів початкових класів, фінансування професійно-технічної освіти, вирішення яких безпосередньо входить до компетенції очільника Уряду, а якнайшвидше розв’язання зазначених проблем позитивно вплине на соціально-економічний розвиток усієї області.
Фракція ВО “Батьківщина” в обласній раді глибоко обурена даними методами “кулуарного” інформування, засуджує таке зневажливе ставлення до депутатського корпусу та вимагає від голови обласної ради та голови обласної державної адміністрації офіційних пояснень щодо причин ігнорування депутатів при організації візиту Прем’єр-міністра на Полтавщину.

Руслан БОГДАН,
депутат обласної ради,
голова фракції ВО “Батьківщина”
в обласній раді.

(Друкується у порядку, визначеному Законом України “Про статус депутатів місцевих рад”. Збережено стилістику й орфографію автора).

Print Friendly, PDF & Email [1]