- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Вшанували Покровительку нашого краю

Тисячі паломників із різних куточків України приїхали минулої неділі, 6 березня, до Козельщини, щоб із надією, вдячністю і радістю переступити поріг місцевого Різдва Пресвятої Богородиці монастиря і вклонитися великій святині – чудотворній Козельщинській іконі Божої Матері. 135 років тому Пресвята Діва Марія явила через цей образ чудо зцілення, і відтоді його історія – це незліченна кількість проявів заступництва Богородиці, які повертали до життя, лікували від відчаю, дарували мир і надію. Люди приїздять до Козельщинської обителі заради палкої молитви перед чудотворним образом цілий рік. Вони покликані в дорогу силою віри у помічність цієї паломницької мандрівки. Але найурочистіший настрій панує в обителі в день вшанування чудотворного образу. У високосні роки він припадає на 5 березня, в інші – на 6 березня.
Із нагоди великого свята Божественну літургію у монастирі очолив єпископ Кременчуцький і Лубенський Миколай. Владиці співслужило духовенство єпархії. Серед почесних гостей на святі був голова облдержадміністрації Валерій Головко.
Після богослужіння відбувся традиційний хресний хід із чудотворною іконою. За великою святинею, яку несли попереду, духовенство й віряни йшли, ніби по променю світла, яке водночас і зігріває, і кличе всіх нас очиститися від буденних страстей та суєтної метушні.

Вікторія КОРНЄВА
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]