- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Обласна рада працюватиме ProZorro

Усі закупівлі для апарату обласної ради відтепер будуть здійснюватися за системою електронних закупівель “PZ”. Відповідне розпорядження у присутності журналістів підписав голова облради Олександр Біленький. Він наголосив, що обласна рада є одним із перших органів влади Полтавщини, який впроваджує таку ініціативу. “Я переконаний, що лише через цивілізований контроль за витратами і використанням бюджетних коштів можна побудувати продуктивний соціальний діалог з громадськістю. А найголовніше те, що система електронних закупівель допоможе викорінити корупцію та обмежити будь-які її прояви, зекономити кошти і час, бути нам максимально відкритими перед суспільством”, – зазначив Олександр Біленький.
“Таким кроком обласна влада дає можливість розвиватися малому бізнесу. Адже, крім зекономлених коштів, перевагою є і кількість тендерних пропозицій. Якщо за системою державних закупівель у середньому було півтори пропозиції за лот, то у системі ProZorro цей коефіцієнт складає 4 пропозиції, що дає поштовх для розвитку конкуренції та зниження ціни”, – розповів експерт із впровадження проекту Юрій Нестуля. – Якщо оперувати тими показниками ефективності економії коштів, що є на даний момент, то на кожному мільйоні гривень обласна рада зможе зекономити понад 150 тисяч”.
Нині із системою електронних закупівель уже працюють обласна лікарня імені М.В.Скліфосовського, КП “Полтаватеплоенерго”, Миргородський спеціалізований санаторій “Слава”, Полтавський обласний онкологічний диспансер тощо. Результати впровадження такої системи відчутні. Приміром, торік обласний онкодиспансер під час прозорих відкритих торгів із закупівлі препаратів для хіміотерапії зекономив понад 66 тисяч гривень бюджетних коштів.
Наступним кроком впровадження сучасних систем адміністрування в обласній раді планується введення електронного документообігу.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]