- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

“Ми з вами солдати, і наша війна – із криміналом”

Кременчук став першим на Полтавщині містом, де вже працює власна патрульна поліція. У суботу, 27 лютого, на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку поліцейські урочисто присягнули на вірність українському народові.

Приймала присягу керівник Національної поліції України Хатія Деканоїдзе. Звертаючись до молодих спіробітників новоствореного управління патрульної поліції Кременчука і вітаючи їх із початком виконання службових обов’язків, вона підкреслила:
– Кожен із вас, хто сьогодні складає присягу, прекрасно розуміє, наскільки відповідально служити в поліції України. Ви не повинні забувати, що означають зірка й жетон поліцейського, які ви отримали й носитимете на службі. Ви завжди маєте захищати своїх співвітчизників і ніколи не забувати тих, хто загинув за свою країну, за її свободу. Ми з вами – солдати, і наша війна – із криміналом, тому служити потрібно чесно, професійно, в рамках закону.
DSC_00171 (9) [1]Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Головко, вітаючи кременчуцьких поліцейських, наголосив на тому, що закон – єдиний для всіх, і закликав їх бути принциповими у боротьбі зі злочинністю.
До привітань приєдналися міський голова Кременчука Віталій Малецький, депутати міської ради, промисловці. Зокрема  представники ПАТ “АвтоКрАЗ” підбадьорювали поліцейських  гучними сигналами могутньої військової техніки власного виробництва, на якій автобудівники приїхали привітати нових кременчуцьких правоохоронців.
Начальник департаменту патрульної поліції України Євген Жуков, представляючи кременчуцьких колег, зазначив, що серед них – 38 учасників бойових дій на сході України, 18 кандидатів у майстри спорту, четверо майстрів спорту. Середній вік патрульних – 25 років. П’ята частина особового складу – жінки. Більш ніж 80 відсотків поліцейських, які вже патрулюють вулиці наддніпрянського міста, мають вищу освіту, в тому числі й Олена Власенко. Тендітна жінка, якій неабияк личить форма поліцейського, свого часу здобула професію перекладача, працювала адміністратором. Говорить, що служити пішла заради безпечного майбутнього підростаючого покоління:
DSC_00171 (2) [2]– Я хочу, щоб моя донечка, усі наші діти могли безпечно почуватися на вулицях рідного міста.
Кременчужанин Віталій Паляничка, який склав присягу поліцейського напередодні свого         27-го дня народження, мріяв працювати в правоохоронних органах. Має досвід роботи в патрульній міліції, тож говорить, що навчання йому далося легше, ніж іншим кандидатам.
До речі, заявки на роботу в кременчуцькому управлінні патрульної поліції, як повідомляє на своїй сторінці у Фейсбуці глава МВС України Арсен Аваков, подали 3237 чоловік, із яких відібрали 246 кандидатів. Саме вони закінчили навчання, склали присягу й у складі 21 автомобільного екіпажу боронять законність і правопорядок на вулицях наддніпрянського міста в цілодобовому режимі.

Юлія ДУМКА-КОНДРАТЬЄВА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [3]