- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Стратегічна галузь Полтавського краю

Два дні у Полтаві тривала спеціалізована виставка нафтогазової промисловості “Нафта. Газ. Сервіс-2016”, яка  12 років поспіль є своєрідним підсумковим етапом  діяльності компаній нафтогазового комплексу Полтавщини. Всі ці роки захід розширює свою географію, приймає учасників не тільки з усієї України, а й представників іноземних компаній.
Мета проведення виставки, в роботі якої взяли участь понад 40 провідних підприємств України та зарубіжжя у сфері видобування нафти і газу та надання супутніх сервісних послуг, – об’єктивно показати роль та потенціал регіону на паливно-енергетичному ринку, презентувати досягнення компаній та підприємств галузі, ознайомити зі стратегіями  подальшого розвитку, зміцнити стосунки з діловими партнерами. Тут були представлені новітні розробки, технології та проекти для підвищення ефективності освоєння нафтогазових надр. Тож виставку можна розглядати як своєрідну платформу для пошуку шляхів нарощування видобутку газу та зменшення залежності України від імпорту енергоресурсів.
– Складно переоцінити важливість нафтогазового комплексу для нашої області. Адже це стратегічна галузь економіки нашої держави. А ще – сто тисяч робочих місць для полтавського регіону, наш добробут і наша гордість, – зазначив у вітальному слові перший заступник голови ОДА Андрій Пісоцький. – Сучасна енергетична політика держави має спрямовуватись на збільшення обсягів виробництва енергоносіїв та економного їх використання.
У рамках роботи виставки відбулася науково-практична конференція на тему “Співпраця наукових установ, навчальних закладів та підприємств у розвитку видобувної галузі та підготовці фахівців”. Також були проведені тематичні “круглі столи”, де обговорювалися питання буріння глибоких та надглибоких свердловин, впровадження інноваційних рішень для розвідки та видобування вуглеводнів у складних гірничо-геологічних умовах. Ішлося і про вуглеводневий потенціал України та перспективи його ефективного освоєння, можливості відновлення покладів вуглеводнів, стан та перспективи відновлення бездіючого фонду експлуатаційних свердловин, проблематику капітального ремонту свердловин, концепцію створення Державного банку даних геолого-геофізичної інформації тощо.

Людмила ДАЦЕНКО
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]