- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Співпраця з оборонним комплексом

У  полтавських промислових підприємств з’явилася можливість співпрацювати з оборонним комплексом держави і випускати продукцію на замовлення Міністерства оборони України. Голова облдержадміністрації Валерій Головко та генеральний директор Державного концерну “Укроборонпром” Роман Романов підписали Меморандум про розширення співпраці у рамках виконання державного оборонного замовлення та програм соціально-економічного розвитку. Підприємства Полтавщини та ДК “Укроборонпром” поглиблять співпрацю у сфері імпортозаміщення комплектуючих для вітчизняного військово-промислового комплексу. Це дасть можливість не тільки підвищити конкурентоспроможність вітчизняної продукції, а й допоможе вирішити соціально-економічні питання регіону: збереження трудового потенціалу області, створення нових робочих місць, збільшення рівня заробітної плати.
Роман Романов представив промисловцям Полтавщини прайс із більше 10 тисяч найменувань продукції, які ДК “Укроборонпром” може закуповувати у полтавських підприємств. “Ми готові співпрацювати із підприємствами будь-якої форми власності: приватними, комунальними, державними, акціонерними. Крім того, ми готові вносити 80 відсотків авансових платежів за виготовлення продукції”, – зазначив Роман Романов. Він також наголосив, що ДК “Укроборонпром” допоможе налагодити прямі зв’язки між замовниками та виробниками продукції без посередників. Роман Романов повідомив, що відвідав два полтавських підприємства — машинобудівний та автоагрегатний заводи – і висловив сподівання на тривалу співпрацю із підприємствами нашої області. Адже на цих заводах є все необхідне обладнання.
Валерій Головко зазначив, що головне завдання обласної влади — знайти і завести в область інвестора. “Українська “оборонка” сьогодні демонструє принцип відкритості й розміщує свої замовлення на вітчизняних промислових підприємствах. Наша мета – знайти комунікацію з інвесторами, щоб дати можливість розвиватися місцевим виробникам. Решта – ініціатива та спроможність полтавських підприємств. Але я переконаний, що через співпрацю з “Укроборонпромом” Полтавщина має можливість зайняти не лише внутрішній ринок, а й вийти на міжнародний рівень”, – наголосив голова облдержадміністрації.

Олена ІГНАТЕНКО
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [1]