- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Роки минають – пам’ять зостається

У  День вшанування учасників бойових дій на території інших держав у Полтаві до підніжжя пам’ятника “Синам Полтавщини, загиблим в Афганістані в 1979–1989 роках” воїни-афганці, матері полеглих солдатів, бійці АТО, представники влади, громадськості поклали квіти. Відбувся мітинг-реквієм. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять воїнів, які пішли у вічність. Під звуки Державного Гімну України прогримів триразовий залп.
3 (16) [1]Від імені керівництва обласного центру воїнів-афганців відзначили грамотами, нагрудними знаками, подяками, грошовими винагородами, а родини загиблих одержали матеріальну допомогу. Двом учасникам бойових дій вручили сертифікати на квартири в Полтаві.
Керівник обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Юрій Цомартов і виконуючий обов’язки голови міської спілки воїнів-афганців Віктор Криворучко наголосили на проблемах щодо соціальної підтримки воїнів-інтернаціоналістів. Окремо закцентували на потребі допомоги солдатським вдовам і матерям загиблих воїнів.
Полтавці на мітингу віддали шану живим учасникам минулої війни і тим звитяжцям, які не повернулися з просторів Афганістану, інших держав. Наголошувалося, що роки минають, а пам’ять зостається. Усі були єдині в прагненні миру.

Анна ВАСЕЦЬКА
Анна ЧАПАЛА (фото)
“Зоря Полтавщини”

Print Friendly, PDF & Email [2]