- Зоря Полтавщини. Громадсько-політична газета - http://www.old.zorya.poltava.ua -

Колектив соціально мотивованих козаків

У Комсомольську вигадали, як виконати закон про декомунізацію і при цьому не перейменовувати місто. На сесію міськради було винесено проект рішення, яким пропонується обґрунтувати назву “Комсомольськ” як таку, що не походить від “Комуністичного союзу молоді” і не містить символіку комуністичного (тоталітарного) режиму. Натомість депутати вирішили скористатися ідеєю місцевого вчителя, котрий запропонував вважати назву “Комсомольськ” похідною від слів: КОлектив Молодих СОціально МОтивованих Людей (Ь) Справжніх (Ь) Козаків.
Чиновники міськради пристали до такої пропозиції, щоб виконати волю мешканців міста, більшість із яких під час громадських слухань проголосували проти зміни назви. Раніше комсомольчанам пропонували перейменувати своє місто у Наддніпрянське.
Очільник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович відреагував на рішення місцевих депутатів, зазначивши на своїй сторінці у “Фейсбуці”: “Маніпуляції не допоможуть – комітет Верховної Ради України з питань місцевого самоврядування підтримав повернення місту історичної назви Горішні Плавні, і це підтвердить парламент”.

Print Friendly, PDF & Email [1]